Gabriel Rios oogstte de jongste maanden succes met de nummers "Gold" en "Police Sounds", die volgend jaar op het album "This Marauder's Midnight", zullen staan, en ongetwijfeld voor muzikale hoogtepunten zullen zorgen op de festivalweide. Hij staat geprogrammeerd op zondag 3 augustus.

Diezelfde dag staat ook Fat Freddy's Drop op het podium, met een
aanstekelijke mix van reggae, soul, jazz, rhythm-and-blues en techno. De band vulde eerder moeiteloos verschillende keren de AB in Brussel en zorgde vorig jaar voor een hoogtepunt op Couleur Cafe.

Jong en beloftevol

Dranouter trekt ook de kaart van jong beloftevol talent en nieuwe folkbands. Zo werden in het kader van "Jong en Beloftevol" onder meer King Dalton en And They Spoke in Anthems toegevoegd aan de affiche. Folkies mogen zich dan weer verheugen op de komst van de Ierse singer-songwriter Damien Dempsey, die in zijn thuisland met albums als "Seize the day", "Shots" en recent nog "Almighty Love" al meer dan zijn sporen verdiende.

Ook van de partij zijn de Finse dames van Kardemimmit en A La Rum, door de festivalorganisatoren de Vlaamse Chieftains genoemd. A La Rum bestaat overigens uit de voormalige twee leden van de legendarische band Rum - Paul Rans en Wiet Van de Leest - aangevuld met Marc Hauman en Jokke Schreurs. Het programma van Dranouter is daarmee zo goed als
rond.

Eerder bevestigden James Blunt, Flip Kowlier, Stef Bos en Billy Bragg al hun komst. Het festival vindt dit jaar plaats op 1, 2 en 3 augustus op de vertrouwde terreinen in het West-Vlaamse Dranouter. (Belga/DB)

Gabriel Rios oogstte de jongste maanden succes met de nummers "Gold" en "Police Sounds", die volgend jaar op het album "This Marauder's Midnight", zullen staan, en ongetwijfeld voor muzikale hoogtepunten zullen zorgen op de festivalweide. Hij staat geprogrammeerd op zondag 3 augustus.Diezelfde dag staat ook Fat Freddy's Drop op het podium, met een aanstekelijke mix van reggae, soul, jazz, rhythm-and-blues en techno. De band vulde eerder moeiteloos verschillende keren de AB in Brussel en zorgde vorig jaar voor een hoogtepunt op Couleur Cafe. Jong en beloftevolDranouter trekt ook de kaart van jong beloftevol talent en nieuwe folkbands. Zo werden in het kader van "Jong en Beloftevol" onder meer King Dalton en And They Spoke in Anthems toegevoegd aan de affiche. Folkies mogen zich dan weer verheugen op de komst van de Ierse singer-songwriter Damien Dempsey, die in zijn thuisland met albums als "Seize the day", "Shots" en recent nog "Almighty Love" al meer dan zijn sporen verdiende. Ook van de partij zijn de Finse dames van Kardemimmit en A La Rum, door de festivalorganisatoren de Vlaamse Chieftains genoemd. A La Rum bestaat overigens uit de voormalige twee leden van de legendarische band Rum - Paul Rans en Wiet Van de Leest - aangevuld met Marc Hauman en Jokke Schreurs. Het programma van Dranouter is daarmee zo goed als rond. Eerder bevestigden James Blunt, Flip Kowlier, Stef Bos en Billy Bragg al hun komst. Het festival vindt dit jaar plaats op 1, 2 en 3 augustus op de vertrouwde terreinen in het West-Vlaamse Dranouter. (Belga/DB)