De zanger werd maandagochtend dood aangetroffen in zijn huis in Dunmow, Essex. Het overlijden wordt niet beschouwd als verdacht, aldus een politiewoordvoerder.

Liam Howlett, het brein achter The Prodigy, meldt op zijn Instagramaccount dat Flint zichzelf van het leven heeft beroofd. 'Ik ben geschokt, fuckin angry en verward', schrijft hij. Ook als groep heeft The Prodigy al gereageerd: 'Het is met de diepste droefheid dat we de dood van onze broeder en beste vriend Keith Flint bevestigen. Een pionier, een innovator en een legende. Hij zal voor eeuwig gemist worden.'

Flint en Howlett leerden elkaar in 1990 kennen op een beachparty waar Howlett de dj was. Flint vond zijn set sterk en vroeg om een mixtape, die hij samen met wat demo's ook effectief kreeg. Daarop vroeg Flint hem om een groep te vormen, samen met diens vriend Leeroy Thornhill.

Lees ook de reactie van Jeroen De Pessemier (The Subs):'Hij was larger than life'

Met bekende nummers als No Good (Start the Dance), Out of Space, Breathe, Firestarter en Smack My Bitch Up hees The Prodigy zichzelf al snel naar de top van de alternatieve dance-scene, naast acts als Underworld en Leftfield. Live was Flint met zijn opvallende kapsels, gekleurde lenzen en piercings een dankbaar uithangbord. In 1997 sloot de band, samen met The Chemical Brothers, als eerste dansact Rock Werchter af.

Door de jaren heen zag The Prodigy zijn invloed tanen, maar de groep bleef onophoudelijk toeren en platen maken. Vorig jaar bracht de band nog een nieuw album uit, No Tourists, met onder meer een gastbijdrage van Ho99o9. De groep had voor deze zomer al een pak optredens aangekondigd, waaronder Lowlands en Suikerrock, op zaterdag 27 juli.

Ondertussen hebben al een pak bekende muzikanten en bands hun medeleven betuigd, onder wie Ed Simons van The Chemical Brothers, Enter Shikari, Sleaford Mods en Chase & Status.

Dit artikel stelde aanvankelijk dat The Prodigy deze zomer geboekt is voor de Lokerse Feesten. Dat moest Suikerrock zijn. De fout is aangepast. Onze excuses.

De zanger werd maandagochtend dood aangetroffen in zijn huis in Dunmow, Essex. Het overlijden wordt niet beschouwd als verdacht, aldus een politiewoordvoerder. Liam Howlett, het brein achter The Prodigy, meldt op zijn Instagramaccount dat Flint zichzelf van het leven heeft beroofd. 'Ik ben geschokt, fuckin angry en verward', schrijft hij. Ook als groep heeft The Prodigy al gereageerd: 'Het is met de diepste droefheid dat we de dood van onze broeder en beste vriend Keith Flint bevestigen. Een pionier, een innovator en een legende. Hij zal voor eeuwig gemist worden.'Flint en Howlett leerden elkaar in 1990 kennen op een beachparty waar Howlett de dj was. Flint vond zijn set sterk en vroeg om een mixtape, die hij samen met wat demo's ook effectief kreeg. Daarop vroeg Flint hem om een groep te vormen, samen met diens vriend Leeroy Thornhill. Met bekende nummers als No Good (Start the Dance), Out of Space, Breathe, Firestarter en Smack My Bitch Up hees The Prodigy zichzelf al snel naar de top van de alternatieve dance-scene, naast acts als Underworld en Leftfield. Live was Flint met zijn opvallende kapsels, gekleurde lenzen en piercings een dankbaar uithangbord. In 1997 sloot de band, samen met The Chemical Brothers, als eerste dansact Rock Werchter af. Door de jaren heen zag The Prodigy zijn invloed tanen, maar de groep bleef onophoudelijk toeren en platen maken. Vorig jaar bracht de band nog een nieuw album uit, No Tourists, met onder meer een gastbijdrage van Ho99o9. De groep had voor deze zomer al een pak optredens aangekondigd, waaronder Lowlands en Suikerrock, op zaterdag 27 juli. Ondertussen hebben al een pak bekende muzikanten en bands hun medeleven betuigd, onder wie Ed Simons van The Chemical Brothers, Enter Shikari, Sleaford Mods en Chase & Status.