Georges Moustaki -echte naam Giuseppe Mustacchi- werd geboren uit joodse Griekse ouders in het warme Egypte, maar verhuisde begin jaren 50 naar Parijs waar hij songs leverde voor bekende Franse chansonszangers zoals Yves Montand, France Gall, Dalida, Barbara en Françoise Hardy. Dat deed hij onder de naam Georges, naar zijn idool Georges Brassens. Zijn beroemdste bijdrage was waarschijnlijk het nummer 'Milord', dat hij voor Edith Piaf schreef.

Moustaki's eigen grote doorbraak kwam er pas in de sixties, met de titeltrack van zijn debuutplaat 'Le Métèque'. Andere bekende nummers zijn gitaarballades als 'Ma liberté', 'Ma solitude' en 'La dame brune'. Zijn songs werden wereldwijd in het Hebreeuws, Grieks, Engels, Italiaans en Spaans vertaald, en

In 2011 kende zijn carrière een eind toen hij met zware ademhalingsproblemen begon te kampen. (JD)

Georges Moustaki -echte naam Giuseppe Mustacchi- werd geboren uit joodse Griekse ouders in het warme Egypte, maar verhuisde begin jaren 50 naar Parijs waar hij songs leverde voor bekende Franse chansonszangers zoals Yves Montand, France Gall, Dalida, Barbara en Françoise Hardy. Dat deed hij onder de naam Georges, naar zijn idool Georges Brassens. Zijn beroemdste bijdrage was waarschijnlijk het nummer 'Milord', dat hij voor Edith Piaf schreef. Moustaki's eigen grote doorbraak kwam er pas in de sixties, met de titeltrack van zijn debuutplaat 'Le Métèque'. Andere bekende nummers zijn gitaarballades als 'Ma liberté', 'Ma solitude' en 'La dame brune'. Zijn songs werden wereldwijd in het Hebreeuws, Grieks, Engels, Italiaans en Spaans vertaald, en In 2011 kende zijn carrière een eind toen hij met zware ademhalingsproblemen begon te kampen. (JD)