In oktober 2012 kwamen de Foo Fighters, bekend van nummers als Times Like These en Best Of You, nog in een heuse mediastorm terecht. Na hun optreden op het Global Citizen Festival in New York kondigden ze plots aan dat ze voor onbepaalde tijd de gitaren aan de haak zouden hangen. "We hebben geen shows meer na dit optreden", zei Grohl toen. "Dit is het, man. Ik weet niet wanneer we dit opnieuw gaan doen. Dit is onze laatste show voor een hele tijd."

Het nieuws schokte fans over de hele wereld. Net op een zoveelste hoogtepunt van hun bestaan hield de vijfkoppige band er plots mee op. Aangeslagen fans gaven Dave Grohl de schuld van de split. De combinatie van zijn vaste plek bij Foo Fighters met zijn nevenprojecten Them Crooked Vultures en Sound City Players zou aan de basis liggen van de breuk. Momenteel reist Grohl de wereld rond om de door hem gefilmde documentaire Sound City te promoten. Die gaat over de legendarische Sound City Studios in Los Angeles, waar onder andere Nirvana en Fleetwood Mac albums opnamen.

Op de uitspraak van de breuk komt Grohl nu terug. Op de rode loper van de BRIT Awards onthulde hij bij presentator James Corden dat hij volgende week weer naar Los Angeles vliegt om er te werken aan een gloednieuw album. "We hebben een plan, we weten exact wat er nu gaat komen en ik heb de muziek voor de volgende plaat", aldus Grohl. "We gaan aan de slag zodra we klaar zijn met al onze andere projecten. We hebben enorm leuke ideeën voor het nieuwe album. Ik kijk er erg naar uit."

Een exacte releasedatum wist de presentator niet los te peuteren. Grohl zei enkel dat de plaat er "uiteindelijk wel zal komen". Het laatste album van de Foo Fighters dateert van 2011. Toen brachten ze Wasting Light op de markt.

In oktober 2012 kwamen de Foo Fighters, bekend van nummers als Times Like These en Best Of You, nog in een heuse mediastorm terecht. Na hun optreden op het Global Citizen Festival in New York kondigden ze plots aan dat ze voor onbepaalde tijd de gitaren aan de haak zouden hangen. "We hebben geen shows meer na dit optreden", zei Grohl toen. "Dit is het, man. Ik weet niet wanneer we dit opnieuw gaan doen. Dit is onze laatste show voor een hele tijd." Het nieuws schokte fans over de hele wereld. Net op een zoveelste hoogtepunt van hun bestaan hield de vijfkoppige band er plots mee op. Aangeslagen fans gaven Dave Grohl de schuld van de split. De combinatie van zijn vaste plek bij Foo Fighters met zijn nevenprojecten Them Crooked Vultures en Sound City Players zou aan de basis liggen van de breuk. Momenteel reist Grohl de wereld rond om de door hem gefilmde documentaire Sound City te promoten. Die gaat over de legendarische Sound City Studios in Los Angeles, waar onder andere Nirvana en Fleetwood Mac albums opnamen. Op de uitspraak van de breuk komt Grohl nu terug. Op de rode loper van de BRIT Awards onthulde hij bij presentator James Corden dat hij volgende week weer naar Los Angeles vliegt om er te werken aan een gloednieuw album. "We hebben een plan, we weten exact wat er nu gaat komen en ik heb de muziek voor de volgende plaat", aldus Grohl. "We gaan aan de slag zodra we klaar zijn met al onze andere projecten. We hebben enorm leuke ideeën voor het nieuwe album. Ik kijk er erg naar uit." Een exacte releasedatum wist de presentator niet los te peuteren. Grohl zei enkel dat de plaat er "uiteindelijk wel zal komen". Het laatste album van de Foo Fighters dateert van 2011. Toen brachten ze Wasting Light op de markt.