Met een nieuw album en een megaconcert in het verschiet, draaien de Foo Fighters momenteel overuren in de studio. En dat het er hard aan toe gaat, toont deze met bloed besmeurde gitaar die Dave Grohl met de wereld deelde. 'First practice. Been too long. Look out, Mexico', was de uitleg bij het kiekje. Iedereen heeft het nu wel begrepen: Foo Fighters zijn terug (of bijna).

De band concerteert op 13 december in het gigantische Mexicaanse stadion Foro Sol, de eerste show van de Amerikanen sinds het New Yorkse Global Citizen Festival in september van vorig jaar. The National mag het publiek opwarmen.

In 2014 staan ze weer op het muzikale voorplan met een nieuw album dat volgens Grohl 'helemaal anders aangepakt wordt'. 'We zijn er helemaal opgewonden van', liet hij al weten. Daarna wordt ongetwijfeld de concertagenda ingevuld. Het laatste album, 'Wasting Light', dateert van 2011. (DB)

Met een nieuw album en een megaconcert in het verschiet, draaien de Foo Fighters momenteel overuren in de studio. En dat het er hard aan toe gaat, toont deze met bloed besmeurde gitaar die Dave Grohl met de wereld deelde. 'First practice. Been too long. Look out, Mexico', was de uitleg bij het kiekje. Iedereen heeft het nu wel begrepen: Foo Fighters zijn terug (of bijna).De band concerteert op 13 december in het gigantische Mexicaanse stadion Foro Sol, de eerste show van de Amerikanen sinds het New Yorkse Global Citizen Festival in september van vorig jaar. The National mag het publiek opwarmen. In 2014 staan ze weer op het muzikale voorplan met een nieuw album dat volgens Grohl 'helemaal anders aangepakt wordt'. 'We zijn er helemaal opgewonden van', liet hij al weten. Daarna wordt ongetwijfeld de concertagenda ingevuld. Het laatste album, 'Wasting Light', dateert van 2011. (DB)