De plannen voor de musical ontstonden in 2007. Oorspronkelijk hadden The Flaming Lips de Oscarwinnende schrijver Aaron Sorkin ('The Social Network', 'The West Wing') ingeschakeld om de musical te schrijven. Om onduidelijke redenen is Sorkin vervangen door Des McAnuff.

De musical zal niet enkele muziek bevatten uit 'Yoshimi Battles the Pink Robots'. Flaming Lips-frontman Wayne Coyne heeft bevestigd dat er ook nummers uit 'The Soft Bulletin' en 'At War With the Mystics' verwerkt worden in de musical.

'Yoshimi Battles the Pink Robots gaat over een jonge Japanse kunstenares die leeft op een planeet die overheerst is door robots. De musical komt ten laatste in december op de planken. (BW)

De plannen voor de musical ontstonden in 2007. Oorspronkelijk hadden The Flaming Lips de Oscarwinnende schrijver Aaron Sorkin ('The Social Network', 'The West Wing') ingeschakeld om de musical te schrijven. Om onduidelijke redenen is Sorkin vervangen door Des McAnuff. De musical zal niet enkele muziek bevatten uit 'Yoshimi Battles the Pink Robots'. Flaming Lips-frontman Wayne Coyne heeft bevestigd dat er ook nummers uit 'The Soft Bulletin' en 'At War With the Mystics' verwerkt worden in de musical. 'Yoshimi Battles the Pink Robots gaat over een jonge Japanse kunstenares die leeft op een planeet die overheerst is door robots. De musical komt ten laatste in december op de planken. (BW)