IN 2006 behaalde Jay-Z het record van de meeste optredens op verschillende plaatsen in 24 uur. Tijdens de 'Hangar Tour' vloog Jay-Z in een dag naar zeven verschillende steden in de Verenigde Staten om op te treden.

Flmaing Lips wil dat record naar acht concerten brengen. Met een bus zullen ze rondreizen in het zuiden van de Verenigde Staten, beginnend in Memphis en eindigend in New Orleans. Ze doen dit op 27 juni, de dag dat de O Music Awards van MTV plaatsvinden. Voor die awards is de Amerikaanse band rond Wayne Coyne genomineerd in de categorie 'Digital Genius'. De trip van Flaming Lips kan via livestream gevolgd worden.

Jack White

Ook Jack White aast op een plekje in het recordboek, zij het meer om de draak te steken met de organisatie van Guinness World Records. Hij gaat voor het record van 'grootste aantal metaforen in een concert'.

De organisatie erkende in 2007 een poging van The White Stripes tot 'kortste concert ooit' niet. Jack en Meg White speelden toen in Canada een concert van exact een noot. White noemde de organisatie elitair en zei dat er niets wetenschappelijks is aan wat Guinness World Records doet.

Bekijk hieronder de 'show van een noot' van The White Stripes.

IN 2006 behaalde Jay-Z het record van de meeste optredens op verschillende plaatsen in 24 uur. Tijdens de 'Hangar Tour' vloog Jay-Z in een dag naar zeven verschillende steden in de Verenigde Staten om op te treden.Flmaing Lips wil dat record naar acht concerten brengen. Met een bus zullen ze rondreizen in het zuiden van de Verenigde Staten, beginnend in Memphis en eindigend in New Orleans. Ze doen dit op 27 juni, de dag dat de O Music Awards van MTV plaatsvinden. Voor die awards is de Amerikaanse band rond Wayne Coyne genomineerd in de categorie 'Digital Genius'. De trip van Flaming Lips kan via livestream gevolgd worden.Jack WhiteOok Jack White aast op een plekje in het recordboek, zij het meer om de draak te steken met de organisatie van Guinness World Records. Hij gaat voor het record van 'grootste aantal metaforen in een concert'.De organisatie erkende in 2007 een poging van The White Stripes tot 'kortste concert ooit' niet. Jack en Meg White speelden toen in Canada een concert van exact een noot. White noemde de organisatie elitair en zei dat er niets wetenschappelijks is aan wat Guinness World Records doet. Bekijk hieronder de 'show van een noot' van The White Stripes.