Het gaat om kleine tentjes die veelal speciaal voor het festival werden aangekocht en niet veel kosten", zegt de brandweer. "Blijkbaar vindt een aantal festivalgangers het makkelijker om ze, samen met hun afval, in brand te steken dan ze op te ruimen en weer mee te nemen naar huis." Nog volgens de brandweer gaat het om kleine brandjes.

"Meestal hebben de organisatoren van het festival het vuur al onder controle of grotendeels geblust wanneer wij tussenkomen. Voor alle veiligheid wordt er vanzelfsprekend wel steeds nageblust." Dirk Claes, de burgemeester van Rotselaar, is niet verwonderd. "Het is niet de eerste maal dat dat gebeurt; we hebben dat de voorbije jaren ook al meegemaakt." (Belga/RDM)

Het gaat om kleine tentjes die veelal speciaal voor het festival werden aangekocht en niet veel kosten", zegt de brandweer. "Blijkbaar vindt een aantal festivalgangers het makkelijker om ze, samen met hun afval, in brand te steken dan ze op te ruimen en weer mee te nemen naar huis." Nog volgens de brandweer gaat het om kleine brandjes. "Meestal hebben de organisatoren van het festival het vuur al onder controle of grotendeels geblust wanneer wij tussenkomen. Voor alle veiligheid wordt er vanzelfsprekend wel steeds nageblust." Dirk Claes, de burgemeester van Rotselaar, is niet verwonderd. "Het is niet de eerste maal dat dat gebeurt; we hebben dat de voorbije jaren ook al meegemaakt." (Belga/RDM)