De Britten deden het eerder met de zogenaamde anti-Thatchersong 'Ding Dong! The Witch is Dead', naar aanleiding van de dood van de Britse oud-premier, en recentelijk nog met 'Noble England', een oude single van de overleden komiek Rik Mayal: massaal oude singles kopen in een korte tijdspanne om vooraanstaande personen te eren (zij het soms om verschillende redenen).

Nu willen de fans van Sir Cliff Richard hun idool een hart onder de riem steken door een song uit zijn oeuvre - in dit geval de ballad 'I Still Believe In You' uit 1992 - naar de top van de wekelijkse hitlijsten te loodsen. De succesvolle Britse zanger zit immers in slechte papieren sinds er bij hem een huiszoeking werd verricht naar aanleiding van een zedenzaak in Sheffield die dateert van 1985 waarbij een minderjarige jongen betrokken was.

'Vecht mee voor Cliff'

Wat liefde van de fans kan Richard dus gebruiken, zo moet blijken. Bedoeling is dat ze de single kopen, en dat tussen 18 en 22 augustus. 'Geen excuses: als je houdt van Cliff Richard, toon dan de hele wereld hoe fier je op hem bent. Vecht mee voor Cliff', aldus de initiatiefnemers in een Facebook-bericht.

Het nummer strandde destijds op de zevende plek. Nu moet het dus beter, als 'statement naar iedereen'. De zeemzoete single bevat lyrics als 'I believe with all my heart and soul, this dream we share is true, and I still believe in you'.

gf
© gf

Daarnaast lanceerde datzelfde actiecomité ook al een petitie voor een onderzoek naar het politiedepartement van South Yorkshire, die de huiszoeking verrichtte, en de BBC. 'De manier waarop hij wordt behandeld is beneden alle peil', klinkt het.

De 73-jarige Cliff Richard ontkent met klem elke betrokkenheid in de affaire. 'Alle beschuldigingen zijn volledig vals', zei hij vorige week. De gevierde zanger was op het moment van de huiszoeking op vakantie in Portugal. (DB)

De Britten deden het eerder met de zogenaamde anti-Thatchersong 'Ding Dong! The Witch is Dead', naar aanleiding van de dood van de Britse oud-premier, en recentelijk nog met 'Noble England', een oude single van de overleden komiek Rik Mayal: massaal oude singles kopen in een korte tijdspanne om vooraanstaande personen te eren (zij het soms om verschillende redenen).Nu willen de fans van Sir Cliff Richard hun idool een hart onder de riem steken door een song uit zijn oeuvre - in dit geval de ballad 'I Still Believe In You' uit 1992 - naar de top van de wekelijkse hitlijsten te loodsen. De succesvolle Britse zanger zit immers in slechte papieren sinds er bij hem een huiszoeking werd verricht naar aanleiding van een zedenzaak in Sheffield die dateert van 1985 waarbij een minderjarige jongen betrokken was. Wat liefde van de fans kan Richard dus gebruiken, zo moet blijken. Bedoeling is dat ze de single kopen, en dat tussen 18 en 22 augustus. 'Geen excuses: als je houdt van Cliff Richard, toon dan de hele wereld hoe fier je op hem bent. Vecht mee voor Cliff', aldus de initiatiefnemers in een Facebook-bericht. Het nummer strandde destijds op de zevende plek. Nu moet het dus beter, als 'statement naar iedereen'. De zeemzoete single bevat lyrics als 'I believe with all my heart and soul, this dream we share is true, and I still believe in you'.De 73-jarige Cliff Richard ontkent met klem elke betrokkenheid in de affaire. 'Alle beschuldigingen zijn volledig vals', zei hij vorige week. De gevierde zanger was op het moment van de huiszoeking op vakantie in Portugal. (DB)