Haalde Pharrell Williams ook de mosterd bij Marvin Gaye voor zijn wereldhit 'Happy'? Nona Gaye vindt alvast van wel en legt Gaye's 'Ain't That Peculiar' uit 1966 voor als bewijs. Beide songs zouden verdacht veel gelijkaardige akkoorden hebben. Sterker: 'Ik ga niet liegen, ik denk dat ze hetzelfde klinken', zegt de dochter van het soulicoon aan CBS News. Oordeel zelf:

Pharrell riskeert nu een soortgelijke claim als die in de zaak 'Blurred Lines': plagiaat, al werden er voorlopig geen gerechtelijke stappen ondernomen.

Een jury in Los Angeles stelde deze week de erfgenamen van Gaye in het gelijk en veroordeelden Robin Thicke en Pharrell Williams tot de betaling van een schadevergoeding van 7,4 miljoen dollar (6,9 miljoen euro).

Of er straks een nieuwe zaak komt, valt nog af te wachten.

Haalde Pharrell Williams ook de mosterd bij Marvin Gaye voor zijn wereldhit 'Happy'? Nona Gaye vindt alvast van wel en legt Gaye's 'Ain't That Peculiar' uit 1966 voor als bewijs. Beide songs zouden verdacht veel gelijkaardige akkoorden hebben. Sterker: 'Ik ga niet liegen, ik denk dat ze hetzelfde klinken', zegt de dochter van het soulicoon aan CBS News. Oordeel zelf:Pharrell riskeert nu een soortgelijke claim als die in de zaak 'Blurred Lines': plagiaat, al werden er voorlopig geen gerechtelijke stappen ondernomen. Een jury in Los Angeles stelde deze week de erfgenamen van Gaye in het gelijk en veroordeelden Robin Thicke en Pharrell Williams tot de betaling van een schadevergoeding van 7,4 miljoen dollar (6,9 miljoen euro).Of er straks een nieuwe zaak komt, valt nog af te wachten.