De 87-jarige befaamde filmcomponist breidt een vervolg aan zijn exclusief Benelux-concert op het Gentse Sint-Pietersplein, voorzien op zaterdag 25 juni. Omdat de tickets voor die dag als de wiedeweerga verkocht worden (ze zijn bijna allemaal de deur uit), kondigt organisator Greenhouse Talent een extra concert op zondag 26 juni aan. Ook dan zal Morricone samen met een 200-koppig symfonisch orkest en een polyfonisch koor een best-of uit zijn carrière brengen. Tickets zijn vanaf vandaag te koop. Een exacte timing van het unieke evenement op de unieke locatie volgt later.

De Italiaanse maestro componeerde tijdens zijn carrière meer dan 400 filmscores, waarbij hij samenwerkte met de allergrootste regisseurs. Voor zijn recentste werk - voor 'The Hateful Eight' - won hij vorige week zijn eerste Oscar. (DB)

De 87-jarige befaamde filmcomponist breidt een vervolg aan zijn exclusief Benelux-concert op het Gentse Sint-Pietersplein, voorzien op zaterdag 25 juni. Omdat de tickets voor die dag als de wiedeweerga verkocht worden (ze zijn bijna allemaal de deur uit), kondigt organisator Greenhouse Talent een extra concert op zondag 26 juni aan. Ook dan zal Morricone samen met een 200-koppig symfonisch orkest en een polyfonisch koor een best-of uit zijn carrière brengen. Tickets zijn vanaf vandaag te koop. Een exacte timing van het unieke evenement op de unieke locatie volgt later.De Italiaanse maestro componeerde tijdens zijn carrière meer dan 400 filmscores, waarbij hij samenwerkte met de allergrootste regisseurs. Voor zijn recentste werk - voor 'The Hateful Eight' - won hij vorige week zijn eerste Oscar. (DB)