Schoon Mancunian volk op (het ooit nog Gentse) R&S Records. Egyptian Hip Hop heeft net hun single Yoro Diallo de wijde wereld ingestuurd, en op 22 oktober verschijnt hun debuutlangspeler Good Don't Sleep op het befaamde label.

De groep rond frontman Alex Hewett ontstond in 2008 en speelde al snel enkele shows mee in het voorprogramma van Girls en Ariel Pink's Haunted Graffiti. Eind 2010 volgde de release van hun debuut-ep met niemand minder dan de future maximalist Ross Birchard, oftewel Hudson Mohawke, aan de knoppen.

In de wel erg retro en schijnbaar home-made videoclip van Yoro Diallo, opgenomen in het rustieke Loughborough's Swithland Waterworks, zien we de band aan het werk in een bevreemdende setting, terwijl een japanse voice-over en aftiteling droogweg het nummer in- en uitleiden.

Bizarre clip én groep, Egyptian Hip Hop, maar een die je meteen beter wilt leren kennen. (RL)

Schoon Mancunian volk op (het ooit nog Gentse) R&S Records. Egyptian Hip Hop heeft net hun single Yoro Diallo de wijde wereld ingestuurd, en op 22 oktober verschijnt hun debuutlangspeler Good Don't Sleep op het befaamde label.De groep rond frontman Alex Hewett ontstond in 2008 en speelde al snel enkele shows mee in het voorprogramma van Girls en Ariel Pink's Haunted Graffiti. Eind 2010 volgde de release van hun debuut-ep met niemand minder dan de future maximalist Ross Birchard, oftewel Hudson Mohawke, aan de knoppen. In de wel erg retro en schijnbaar home-made videoclip van Yoro Diallo, opgenomen in het rustieke Loughborough's Swithland Waterworks, zien we de band aan het werk in een bevreemdende setting, terwijl een japanse voice-over en aftiteling droogweg het nummer in- en uitleiden. Bizarre clip én groep, Egyptian Hip Hop, maar een die je meteen beter wilt leren kennen. (RL)