In een zeer aangrijpend gesprek - waarvan een fragment te zien is op nieuwssite Vice.com - vertelt zanger en gitarist Jesse Hughes, bijgestaan door Josh Homme, wat er tijdens de tragische avond in concertzaal Le Bataclan gebeurde. Hij vertelt hoe bang de mensen waren, hoe ze deden alsof ze dood waren, hoe verschillende fans zich probeerden te verstoppen in de kleedkamer, maar dat de terroristen konden binnendringen en iedereen vermoordden. Behalve een jongetje dat zich kon verstoppen onder zijn lederen jas.

Een van de redenen waarom zoveel mensen stierven, is 'omdat ze hun vrienden niet wilden achterlaten, ze sprongen voor elkaar tijdens de schietpartij.'

Het interview is volgende week integraal te zien op VICE.com

In Bataclan verloren 89 mensen het leven. Onder de slachtoffers van de aanslag zijn onder andere de commerciële verantwoordelijke van de band, Nick Alexander, en drie leden van het platenlabel van de groep. De bandleden zelf konden zich in veiligheid brengen en gingen na het drama terug naar de Verenigde Staten. Ze annuleerden al hun concerten. (DB)

In een zeer aangrijpend gesprek - waarvan een fragment te zien is op nieuwssite Vice.com - vertelt zanger en gitarist Jesse Hughes, bijgestaan door Josh Homme, wat er tijdens de tragische avond in concertzaal Le Bataclan gebeurde. Hij vertelt hoe bang de mensen waren, hoe ze deden alsof ze dood waren, hoe verschillende fans zich probeerden te verstoppen in de kleedkamer, maar dat de terroristen konden binnendringen en iedereen vermoordden. Behalve een jongetje dat zich kon verstoppen onder zijn lederen jas. Een van de redenen waarom zoveel mensen stierven, is 'omdat ze hun vrienden niet wilden achterlaten, ze sprongen voor elkaar tijdens de schietpartij.' Het interview is volgende week integraal te zien op VICE.comIn Bataclan verloren 89 mensen het leven. Onder de slachtoffers van de aanslag zijn onder andere de commerciële verantwoordelijke van de band, Nick Alexander, en drie leden van het platenlabel van de groep. De bandleden zelf konden zich in veiligheid brengen en gingen na het drama terug naar de Verenigde Staten. Ze annuleerden al hun concerten. (DB)