Vorige week werd Festival Dranouter op de hoogte gebracht van de beslissing. Reeds jarenlang verzorgt De Lijn een busverbinding naar Dranouter, aansluitend op de aankomsturen van de trein in Ieper.

Volgens De Lijn zijn de ontvangsten van de voorbije edities echter onvoldoende om de kostprijs van de extra lijnen te dekken en dus schrappen ze deze dienst. "Dat klopt. In de huidige besparingscontext moeten we zo mogelijk nog meer dan anders onze middelen zo efficiënt mogelijk inzetten en alle extra's worden dan ook het eerst onder de loep genomen", klinkt het bij De Lijn.

De vervoersmaatschappij deed nog een voorstel, maar volgens Dranouter kon het goedkoper via private partners. De organisatie meent dat De Lijn naast de financiële tussenkomst ook nog een bijdrage ging vragen aan de festivalgangers, maar dat ontkent De Lijn.

Festival Dranouter wil bezoekers een waardig duurzaam vervoersalternatief bieden en zal zelf instaan voor een pendeldienst tussen vrijdag 7 augustus en maandag 10 augustus, en dit voor een bedrag van 2 euro per rit. "Komen er meer bezoekers en maken we 'winst' uit de busverbinding, dan storten we dit met veel plezier in het fonds van TreinTramBus, een beweging voor beter openbaar vervoer", aldus de organisatie. Vorig jaar kwamen 1.000 bezoekers met de bus. (Belga)

Vorige week werd Festival Dranouter op de hoogte gebracht van de beslissing. Reeds jarenlang verzorgt De Lijn een busverbinding naar Dranouter, aansluitend op de aankomsturen van de trein in Ieper. Volgens De Lijn zijn de ontvangsten van de voorbije edities echter onvoldoende om de kostprijs van de extra lijnen te dekken en dus schrappen ze deze dienst. "Dat klopt. In de huidige besparingscontext moeten we zo mogelijk nog meer dan anders onze middelen zo efficiënt mogelijk inzetten en alle extra's worden dan ook het eerst onder de loep genomen", klinkt het bij De Lijn. De vervoersmaatschappij deed nog een voorstel, maar volgens Dranouter kon het goedkoper via private partners. De organisatie meent dat De Lijn naast de financiële tussenkomst ook nog een bijdrage ging vragen aan de festivalgangers, maar dat ontkent De Lijn. Festival Dranouter wil bezoekers een waardig duurzaam vervoersalternatief bieden en zal zelf instaan voor een pendeldienst tussen vrijdag 7 augustus en maandag 10 augustus, en dit voor een bedrag van 2 euro per rit. "Komen er meer bezoekers en maken we 'winst' uit de busverbinding, dan storten we dit met veel plezier in het fonds van TreinTramBus, een beweging voor beter openbaar vervoer", aldus de organisatie. Vorig jaar kwamen 1.000 bezoekers met de bus. (Belga)