Het Dour festival heeft weer een nieuw blik artiesten opengetrokken voor hun 25ste verjaardag en deze keer kwamen ze uit de electro-rayon. Onder andere Flying Lotus, Booka Shade en Trentemøller hebben hun komst naar Dour bevestigd. Het festival gaat door van 18 tot en met 21 juli.

Flying Lotus is terug van weggeweest op de wei van Dour na optredens in 2006, 2008 en 2011. De producer uit Los Angeles staat bekend voor de onnavolgbare manier waarop hij botsende beats schijnbaar moeiteloos omvormt tot een knallend, bewegend geheel. Dat Flying Lotus goed bezig, bewijzen zijn gesmaakte remixen voor Radiohead en zijn invloed in hun nummer 'Lotus Flower'.

Trentemøller is al jaren een gevestigde waarde aan het Europese dancefirmament. De man met de rare 'ø' staat bekend om zijn muziek, die zijn inspiratie lijkt te halen uit de ijzige fjorden, overgoten met een laagje triphop. De Deen brak door in 2005 met zijn remix van Röyksopps 'What Else Is There?' en zijn eigen single 'Moan' uit 2007.

De overige nieuwe namen zijn: Gesaffelstein Live, Joris Delacroix Live, Nina Kraviz, Uz, Cashmere Cat,Jets Live, Nathan Fake, Fantastic Mister Fox, Calyx & Teebee Feat. SP:MC, Black Sun Empire, Culprate, Zomboy. Tickets zijn te verkrijgen vanaf 50 euro voor een dagticket en 100 euro voor een combiticket. (XVdL)Flying Lotus - Putty Boy Strut

Trentemøller - Moan

Het Dour festival heeft weer een nieuw blik artiesten opengetrokken voor hun 25ste verjaardag en deze keer kwamen ze uit de electro-rayon. Onder andere Flying Lotus, Booka Shade en Trentemøller hebben hun komst naar Dour bevestigd. Het festival gaat door van 18 tot en met 21 juli. Flying Lotus is terug van weggeweest op de wei van Dour na optredens in 2006, 2008 en 2011. De producer uit Los Angeles staat bekend voor de onnavolgbare manier waarop hij botsende beats schijnbaar moeiteloos omvormt tot een knallend, bewegend geheel. Dat Flying Lotus goed bezig, bewijzen zijn gesmaakte remixen voor Radiohead en zijn invloed in hun nummer 'Lotus Flower'. Trentemøller is al jaren een gevestigde waarde aan het Europese dancefirmament. De man met de rare 'ø' staat bekend om zijn muziek, die zijn inspiratie lijkt te halen uit de ijzige fjorden, overgoten met een laagje triphop. De Deen brak door in 2005 met zijn remix van Röyksopps 'What Else Is There?' en zijn eigen single 'Moan' uit 2007. De overige nieuwe namen zijn: Gesaffelstein Live, Joris Delacroix Live, Nina Kraviz, Uz, Cashmere Cat,Jets Live, Nathan Fake, Fantastic Mister Fox, Calyx & Teebee Feat. SP:MC, Black Sun Empire, Culprate, Zomboy. Tickets zijn te verkrijgen vanaf 50 euro voor een dagticket en 100 euro voor een combiticket. (XVdL)Flying Lotus - Putty Boy Strut Trentemøller - Moan