De in Zwitserland geboren taalvirtuoos, die doctorandus in de economie was, heette eigenlijk Heinz Polzer. Zijn grootste successen waren liedjes als "Veerpont", "Dodenrit", "Het trapportaal", "De zusters Karamazov" en "Knolraap en lof, schorseneren en prei".

Vanaf begin jaren vijftig trad Drs. P. veel op in theaters, cafés en bij studentenverenigingen. Zijn grote doorbraak kwam in de jaren zestig dankzij de combinatie van zijn krakerige stemgeluid, zijn plechtig-droogkomische zang- en verteltrant, zijn keurige uiterlijk en de taalvaardigheid en humor in zijn nummers.

In 2012 stond hij voor het laatst op een podium, bij de verschijning van de bundel van zijn complete oeuvre en acht cd's "Drs. P. 'Compilé Complé".

De in Zwitserland geboren taalvirtuoos, die doctorandus in de economie was, heette eigenlijk Heinz Polzer. Zijn grootste successen waren liedjes als "Veerpont", "Dodenrit", "Het trapportaal", "De zusters Karamazov" en "Knolraap en lof, schorseneren en prei". Vanaf begin jaren vijftig trad Drs. P. veel op in theaters, cafés en bij studentenverenigingen. Zijn grote doorbraak kwam in de jaren zestig dankzij de combinatie van zijn krakerige stemgeluid, zijn plechtig-droogkomische zang- en verteltrant, zijn keurige uiterlijk en de taalvaardigheid en humor in zijn nummers.In 2012 stond hij voor het laatst op een podium, bij de verschijning van de bundel van zijn complete oeuvre en acht cd's "Drs. P. 'Compilé Complé".