De Britse openbare omroep heeft de genomineerden voor de prestigieuze BBC Sound Of 2016 onthuld. Het gaat om 15 artiesten die volgens de 144 muziekspecialisten, bloggers, dj's en journalisten van de BBC tot grootse dingen in staat zijn in 2016.

Al sinds 2003 bekroont de BBC onbekende namen die veel potentiëel hebben met de Sound of-prijs. Onder meer Haim, Sam Smith, Jessie Ware, 50 Cent, Keane, Ellie Goulding en de toen nog piepjonge Adele mochten deze prijs al in ontvangst nemen. Begin januari kennen we de opvolger van Years and Years, de winnaar van vorig jaar.

Dit zijn de genomineerden:

Izzy Bizu: een 20-jarige Londense souldiva met Ethiopische roots.

Blossoms: een vijfkoppig psychrockcollectief.

Alessia Cara: een 19-jarige Canadese singer-songwriter, die afgelopen zomer al hoge ogen gooide met deze track.

Loyle Carner: beloftevolle Britse rijmkunstenaars.

Frances : een 21-jarige singer-songwriter.

Jack Garratt: een 24-jarige soulvolle multi-instrumentalist die wat van James Blake weg heeft, en die al de Britse Critics' Choice Award heeft gewonnen.

J Hus: een 19-jarige rapper die er graag afrobeats en nineties-samples bijhaalt.

Dua Lipa: een Brits-Kosovaarse popzangeres, ontdekt door het management van Lana del Rey.

Mabel: een 19-jarige soulpopzangeres, geboren in Spanje.

Billie Marten: een pas 16-jarige folkie.

Mura Masa: een 19-jarige producer, songwriter en multi-instrumentalist.

NAO: een aanstormend talent met unieke stem, die jazz mengt met soul, hiphop, r&b en funk. Stond al op Glastonbury.

Rat Boy: Pretpoppunk uit Essex.

Section Boyz: Londense rudeboys die hiphop en grime serveren, en Drake tot hun fans mogen rekenen.

WSTRN: een jong Londens r&b- en rapcollectief.

(DB)

De Britse openbare omroep heeft de genomineerden voor de prestigieuze BBC Sound Of 2016 onthuld. Het gaat om 15 artiesten die volgens de 144 muziekspecialisten, bloggers, dj's en journalisten van de BBC tot grootse dingen in staat zijn in 2016. Al sinds 2003 bekroont de BBC onbekende namen die veel potentiëel hebben met de Sound of-prijs. Onder meer Haim, Sam Smith, Jessie Ware, 50 Cent, Keane, Ellie Goulding en de toen nog piepjonge Adele mochten deze prijs al in ontvangst nemen. Begin januari kennen we de opvolger van Years and Years, de winnaar van vorig jaar. Dit zijn de genomineerden:Izzy Bizu: een 20-jarige Londense souldiva met Ethiopische roots.Blossoms: een vijfkoppig psychrockcollectief.Alessia Cara: een 19-jarige Canadese singer-songwriter, die afgelopen zomer al hoge ogen gooide met deze track.Loyle Carner: beloftevolle Britse rijmkunstenaars.Frances : een 21-jarige singer-songwriter.Jack Garratt: een 24-jarige soulvolle multi-instrumentalist die wat van James Blake weg heeft, en die al de Britse Critics' Choice Award heeft gewonnen.J Hus: een 19-jarige rapper die er graag afrobeats en nineties-samples bijhaalt.Dua Lipa: een Brits-Kosovaarse popzangeres, ontdekt door het management van Lana del Rey.Mabel: een 19-jarige soulpopzangeres, geboren in Spanje.Billie Marten: een pas 16-jarige folkie.Mura Masa: een 19-jarige producer, songwriter en multi-instrumentalist. NAO: een aanstormend talent met unieke stem, die jazz mengt met soul, hiphop, r&b en funk. Stond al op Glastonbury.Rat Boy: Pretpoppunk uit Essex.Section Boyz: Londense rudeboys die hiphop en grime serveren, en Drake tot hun fans mogen rekenen.WSTRN: een jong Londens r&b- en rapcollectief.(DB)