Onder straatmuzikanten vind je veel percussionisten. Meer dan een emmer of een stuk metaal hebben ze niet nodig en met wat handigheid is het resultaat al snel spectaculair. Deze jongeman gaat nog een stapje verder en slaat een stevige technobeat uit zijn geïmproviserd drumstel.

Een emmer is maar één gebruiksvoorwerp dat je kunt bespelen. Deze man bewijst bijvoorbeeld dat je een prachtige cover van de Leonard Cohenklassieker Hallelujah kunt brengen met... 33 gevulde kristallen waterglazen en véél fingerspitzengefühl.

Straatmuzikanten zijn meestal maar alleen. Om dat een beetje te compenseren, hebben ze allerlei trucjes. Deze straffe violist goochelt met zijn loopstation, een apparaat dat herhaalt wat je hebt gespeeld, en speelt drums, baslijnen en meerdere melodieën in... op zijn viool.

Een andere oplossing is natuurlijk alle instrumenten zelf bespelen. Een gitaar om je nek, een drumstel op je rug en een toeter en een mondharmonica aan je mond, waarom ook niet?

Af en toe trekken ook grote artiesten nog eens de boer op voor een rondje busken. Onlangs nog speelde U2 een paar van zijn grootste hits in een metrostation in New York. Bono en co waren weliswaar vermomd, maar de reizigers hadden al snel door wie er onder de sjofele kledij zat.

Wie liever thuisblijft deze vakantie, zakt best eens af naar de Meir in Antwerpen, waar Toby Jacobs regelmatig het beste van zichzelf geeft. De 24-jarige pianist won vorige maand een internationale wedstrijd voor straatmuzikanten. Met de andere winnaars zal hij een band vomen die binnenkort door Nieuw-Zeeland gaat toeren. (JVL)

Onder straatmuzikanten vind je veel percussionisten. Meer dan een emmer of een stuk metaal hebben ze niet nodig en met wat handigheid is het resultaat al snel spectaculair. Deze jongeman gaat nog een stapje verder en slaat een stevige technobeat uit zijn geïmproviserd drumstel.Een emmer is maar één gebruiksvoorwerp dat je kunt bespelen. Deze man bewijst bijvoorbeeld dat je een prachtige cover van de Leonard Cohenklassieker Hallelujah kunt brengen met... 33 gevulde kristallen waterglazen en véél fingerspitzengefühl.Straatmuzikanten zijn meestal maar alleen. Om dat een beetje te compenseren, hebben ze allerlei trucjes. Deze straffe violist goochelt met zijn loopstation, een apparaat dat herhaalt wat je hebt gespeeld, en speelt drums, baslijnen en meerdere melodieën in... op zijn viool. Een andere oplossing is natuurlijk alle instrumenten zelf bespelen. Een gitaar om je nek, een drumstel op je rug en een toeter en een mondharmonica aan je mond, waarom ook niet?Af en toe trekken ook grote artiesten nog eens de boer op voor een rondje busken. Onlangs nog speelde U2 een paar van zijn grootste hits in een metrostation in New York. Bono en co waren weliswaar vermomd, maar de reizigers hadden al snel door wie er onder de sjofele kledij zat.Wie liever thuisblijft deze vakantie, zakt best eens af naar de Meir in Antwerpen, waar Toby Jacobs regelmatig het beste van zichzelf geeft. De 24-jarige pianist won vorige maand een internationale wedstrijd voor straatmuzikanten. Met de andere winnaars zal hij een band vomen die binnenkort door Nieuw-Zeeland gaat toeren. (JVL)