LCD Soundsystem splitte al in 2011 en onderdrukte sindsdien elk gerucht over een eventuele comeback. Het was dus erg opmerkelijk dat net zij een kerstsong lanceerden: 'Christmas will break your heart'. Volgens hun twitteraccount zong James Murphy deze deprimerende kerstsong al acht jaar, maar slaagden ze er pas dit jaar in om het nummer op te nemen.

Lauryn Hill koos dan op haar beurt voor een cover van 'A cradle in Bethlehem' van Nat King Cole, een song die dateert uit 1960.

De Canadese artieste Grimes loste een ouder, nooit eerder verspreid nummer 'Fifteen Minutes to'.

Miley Cyrus schakelde The Flaming Lips in om 'My Sad Christmas Song' op te nemen.

De Amerikaanse band Future Islands nam één van de ultieme kerstklassiekers van Wham! onder handen. Ze gaven 'Last Christmas' een eigen insteek.

De Amerikaanse muzikant Will Butler lanceerde zijn naar eigen zeggen 'hot new Christmas jam' getiteld 'City on a Hill'. Het is niet de eerste keer dat Butler zich liet inspireren door Kerstmis, vorig jaar was er al 'Christmas 2014'.

LCD Soundsystem splitte al in 2011 en onderdrukte sindsdien elk gerucht over een eventuele comeback. Het was dus erg opmerkelijk dat net zij een kerstsong lanceerden: 'Christmas will break your heart'. Volgens hun twitteraccount zong James Murphy deze deprimerende kerstsong al acht jaar, maar slaagden ze er pas dit jaar in om het nummer op te nemen.Lauryn Hill koos dan op haar beurt voor een cover van 'A cradle in Bethlehem' van Nat King Cole, een song die dateert uit 1960. De Canadese artieste Grimes loste een ouder, nooit eerder verspreid nummer 'Fifteen Minutes to'. Miley Cyrus schakelde The Flaming Lips in om 'My Sad Christmas Song' op te nemen. De Amerikaanse band Future Islands nam één van de ultieme kerstklassiekers van Wham! onder handen. Ze gaven 'Last Christmas' een eigen insteek. De Amerikaanse muzikant Will Butler lanceerde zijn naar eigen zeggen 'hot new Christmas jam' getiteld 'City on a Hill'. Het is niet de eerste keer dat Butler zich liet inspireren door Kerstmis, vorig jaar was er al 'Christmas 2014'.