1991, dat is het jaar waarin het tweede en voorlopig nog steeds laatste album van My Bloody Valentine verscheen. 'Loveless' wordt beschouwd als een van de essentiële albums uit de indiescène van de jaren negentig.

My Bloody Valentine begon aan de opvolger in het midden van de nineties, maar door strubbelingen tussen de bandleden en met platenlabels kwam dat werk in het gedrang. Sindsdien is het 'mogelijke derde album' een mythe, maar daar kan snel verandering in komen.

Frontman Kevin Shields liet in een interview met Mojo verstaan dat het derde album er wel degelijk komt en dat het negen tracks lang is. Shields luisterde tijdens de remastering van de vorige MBV-platen - er komt binnenkort een reissue uit van de eerste twee platen en de EP's - nog eens naar het materiaal dat voor de derde plaat al was opgenomen en besloot dat het "gek zou zijn om die songs niet af te maken."

Shields zei ook nog dat het nieuwe album, voorlopig nog titelloos, gevolgd wordt door een EP met compleet nieuw materiaal. Nu alleen maar hopen dat Shields de daad bij het woord voegt. In het verleden gaf hij al vaker hints over nieuw werk van My Bloody Valentine, maar daar kwam steeds niets van in huis.

1991, dat is het jaar waarin het tweede en voorlopig nog steeds laatste album van My Bloody Valentine verscheen. 'Loveless' wordt beschouwd als een van de essentiële albums uit de indiescène van de jaren negentig.My Bloody Valentine begon aan de opvolger in het midden van de nineties, maar door strubbelingen tussen de bandleden en met platenlabels kwam dat werk in het gedrang. Sindsdien is het 'mogelijke derde album' een mythe, maar daar kan snel verandering in komen.Frontman Kevin Shields liet in een interview met Mojo verstaan dat het derde album er wel degelijk komt en dat het negen tracks lang is. Shields luisterde tijdens de remastering van de vorige MBV-platen - er komt binnenkort een reissue uit van de eerste twee platen en de EP's - nog eens naar het materiaal dat voor de derde plaat al was opgenomen en besloot dat het "gek zou zijn om die songs niet af te maken."Shields zei ook nog dat het nieuwe album, voorlopig nog titelloos, gevolgd wordt door een EP met compleet nieuw materiaal. Nu alleen maar hopen dat Shields de daad bij het woord voegt. In het verleden gaf hij al vaker hints over nieuw werk van My Bloody Valentine, maar daar kwam steeds niets van in huis.