- Nathalie Portman's Shaved Head: Amerikaanse electronicaband (2008 - 2012) met een boontje voor actrice Nathalie Portman. De bandnaam is een referentie naar diens verschijning in de film V For Vendetta. Tegenwoordig breken de heren potten onder de naam 'Brite Futures'.

- Dogs Die In Hot Cars: Schotse indierockband. Of de bandnaam ontsproten is uit een onverwerkt jeugdtrauma is niet geweten. Maar in de groepsnaam van de Schotse gozers schuilt wel een levensles: laat je hond nooit achter in je auto.

- Kiss The Anus Of A Black Cat: psychedelische folk van eigen bodem, uit Gent. De naam komt van een middeleeuws heksenritueel.

-The The: Britse newwaveband die z'n hoogtepunt beleefde in de jaren '80. De groepsnaam getuigt in ieder geval van gemakzucht en een schrijnend gebrek aan inspiratie.

- Kakkmaddafakka: Noorse indierockband. In eigen land geweldig populair, in onze contreien eerder bekend omwille van de gek klinkende naam dan vanwege de muziek.

- We Shot The Moon: Amerikaanse rockband met een gezonde dosis creativiteit.

- Chumbawamba: Engelse punkband, bekend van de monsterhit met de al even ridicule naam 'Tubthumping' uit 1997.

- !!!: Na lang zoeken gevonden hoe de naam dient te worden uitgesproken: 'chk chk chk'. Gaat nogal wat geven bij de aankondiging op het podium. I rest my case.

- Gay Dad: Londense rockformatie (1994 - 2002). Hoe de vader van frontman Cliff Jones reageerde op de naamkeuze is niet geweten.

- Butthole Surfers: Texaanse punkrockband. Om één of andere reden nooit doorgebroken op het Europese vasteland.

(QSS)

- Nathalie Portman's Shaved Head: Amerikaanse electronicaband (2008 - 2012) met een boontje voor actrice Nathalie Portman. De bandnaam is een referentie naar diens verschijning in de film V For Vendetta. Tegenwoordig breken de heren potten onder de naam 'Brite Futures'. - Dogs Die In Hot Cars: Schotse indierockband. Of de bandnaam ontsproten is uit een onverwerkt jeugdtrauma is niet geweten. Maar in de groepsnaam van de Schotse gozers schuilt wel een levensles: laat je hond nooit achter in je auto. - Kiss The Anus Of A Black Cat: psychedelische folk van eigen bodem, uit Gent. De naam komt van een middeleeuws heksenritueel.-The The: Britse newwaveband die z'n hoogtepunt beleefde in de jaren '80. De groepsnaam getuigt in ieder geval van gemakzucht en een schrijnend gebrek aan inspiratie. - Kakkmaddafakka: Noorse indierockband. In eigen land geweldig populair, in onze contreien eerder bekend omwille van de gek klinkende naam dan vanwege de muziek.- We Shot The Moon: Amerikaanse rockband met een gezonde dosis creativiteit. - Chumbawamba: Engelse punkband, bekend van de monsterhit met de al even ridicule naam 'Tubthumping' uit 1997. - !!!: Na lang zoeken gevonden hoe de naam dient te worden uitgesproken: 'chk chk chk'. Gaat nogal wat geven bij de aankondiging op het podium. I rest my case. - Gay Dad: Londense rockformatie (1994 - 2002). Hoe de vader van frontman Cliff Jones reageerde op de naamkeuze is niet geweten. - Butthole Surfers: Texaanse punkrockband. Om één of andere reden nooit doorgebroken op het Europese vasteland. (QSS)