Burial - Young Death

Dan doe je zó je best om mysterieus en onvoorspelbaar voor de dag te komen, en dan zwiert een Canadese onverlaat je nieuwe, onaangekondigde, eerste maxisingle in drie jaar tijd zomaar in zijn platenrekken op Black Friday, koopjesdag. Maakt weinig uit, het doet niks af van de schoonheid van Young Death. Denk James Blake in een natte kerstsweater aan een kolenkacheltje op een verlaten parking in Detroit.

Cosmo Pyke - Social Sites

Wie goed gekeken heeft naar de clip bij Frank Oceans Nikes herkent Cosmo Pykes, een 18-jarige Londenaar, skater, fotomodel, graffiti-artiest en zanger/producer. Aanradertje voor fans van King Krule, Moses Sumney en Mac Demarco.

DJ Taye - Burning You Boa (ft. DJ Manny)

Footwork is een genre dat in onze contreien nauwelijks, euhm, voet aan grond krijgt, maar in Chicago - waar de househybride ontstaan is - en omstreken floreren de frenetieke beats. DJ Taye is één van de gedoodverfde opvolgers van de overleden pionier DJ Rashad, en hij verwerkt ook jazzmelodieën in zijn voetenwerk.

Run The Jewels - Legend Has It

Killler Mikes activisme zit er, nu de Amerikaanse verkiezingsuitslag bekend is, nog niet op. Samen met El-P klinkt hij strijdbaarder dan ooit op deze nieuwe single van Run The Jewels.

Abdou El Omari - Fatine

Nieuw op Radio Martiko, het Vlaamse dj-duo dat ook een label is: Oriëntaalse psychedelica uit Casablanca van Abdou El Omari. Te vinden op de pas verschenen reissue Nuits D'éte. Wie Mulatu Astatke, Goat of Bombino een warm hart toedraagt, moet dit uitchecken!

Strand of Oaks - Radio Kids

Een nieuwe Strand of Oaks, dat is goed nieuws voor liefhebbers van stevige, traditionele rock. De langspeler Hard Love verschijnt midden februari, op het nostalgische Radio Kids kan u nú al de haren laten wapperen. En ligt het aan ons of doet Timothy Showalter hier denken aan Luc De Vos?

Burial - Young DeathDan doe je zó je best om mysterieus en onvoorspelbaar voor de dag te komen, en dan zwiert een Canadese onverlaat je nieuwe, onaangekondigde, eerste maxisingle in drie jaar tijd zomaar in zijn platenrekken op Black Friday, koopjesdag. Maakt weinig uit, het doet niks af van de schoonheid van Young Death. Denk James Blake in een natte kerstsweater aan een kolenkacheltje op een verlaten parking in Detroit. Cosmo Pyke - Social SitesWie goed gekeken heeft naar de clip bij Frank Oceans Nikes herkent Cosmo Pykes, een 18-jarige Londenaar, skater, fotomodel, graffiti-artiest en zanger/producer. Aanradertje voor fans van King Krule, Moses Sumney en Mac Demarco. DJ Taye - Burning You Boa (ft. DJ Manny)Footwork is een genre dat in onze contreien nauwelijks, euhm, voet aan grond krijgt, maar in Chicago - waar de househybride ontstaan is - en omstreken floreren de frenetieke beats. DJ Taye is één van de gedoodverfde opvolgers van de overleden pionier DJ Rashad, en hij verwerkt ook jazzmelodieën in zijn voetenwerk. Run The Jewels - Legend Has It Killler Mikes activisme zit er, nu de Amerikaanse verkiezingsuitslag bekend is, nog niet op. Samen met El-P klinkt hij strijdbaarder dan ooit op deze nieuwe single van Run The Jewels.Abdou El Omari - FatineNieuw op Radio Martiko, het Vlaamse dj-duo dat ook een label is: Oriëntaalse psychedelica uit Casablanca van Abdou El Omari. Te vinden op de pas verschenen reissue Nuits D'éte. Wie Mulatu Astatke, Goat of Bombino een warm hart toedraagt, moet dit uitchecken! Strand of Oaks - Radio Kids Een nieuwe Strand of Oaks, dat is goed nieuws voor liefhebbers van stevige, traditionele rock. De langspeler Hard Love verschijnt midden februari, op het nostalgische Radio Kids kan u nú al de haren laten wapperen. En ligt het aan ons of doet Timothy Showalter hier denken aan Luc De Vos?