"Wat we de afgelopen 34 jaar met de groep hebben gedaan, is fantastisch. We willen dat niet laten uitdoven. We zijn niet meer van de jongste in het rockwereldje. We stoppen liever vijf jaar te vroeg dan twee te laat", licht frontman Walter Grootaers toe.

Vorige week lanceerde VRT-muziekcoördinator Gerrit Kerremans nog de tweet "Walter Grootaers hangt de microfoon aan de haak hangt". Het management van De Kreuners liet toen weten dat maandag meer nieuws zou volgen tijdens een officiële persconferentie.

Laatste concerten

De Vlaamse rockgroep staat op 23 juni nog wel op het podium van TW Classic. "In 1981 mochten we Rock Werchter openen. Het betekende een enorme doorstart. Een laatste openluchtconcert in Werchter past dus helemaal." Op 7 december speelt de groep 'De Laatste Kreun' in het Antwerpse Sportpaleis. "Daar hebben we al een paar onvergetelijke shows gespeeld", verklaart Grootaerts de keuze.

De Kreuners, opgericht in 1978, scoorde in de jaren tachtig en negentig grote hits met nummers als 'Zij heeft stijl', 'Maak me wakker', 'Verliefd op Chris Lomme', 'Nee oh nee' en 'Ik wil je'.

In april mogen de fans zich nog verwachten aan een boek over De Kreuners en een live-cd met opnames van de laatste jaren. (DB)

"Wat we de afgelopen 34 jaar met de groep hebben gedaan, is fantastisch. We willen dat niet laten uitdoven. We zijn niet meer van de jongste in het rockwereldje. We stoppen liever vijf jaar te vroeg dan twee te laat", licht frontman Walter Grootaers toe. Vorige week lanceerde VRT-muziekcoördinator Gerrit Kerremans nog de tweet "Walter Grootaers hangt de microfoon aan de haak hangt". Het management van De Kreuners liet toen weten dat maandag meer nieuws zou volgen tijdens een officiële persconferentie. Laatste concertenDe Vlaamse rockgroep staat op 23 juni nog wel op het podium van TW Classic. "In 1981 mochten we Rock Werchter openen. Het betekende een enorme doorstart. Een laatste openluchtconcert in Werchter past dus helemaal." Op 7 december speelt de groep 'De Laatste Kreun' in het Antwerpse Sportpaleis. "Daar hebben we al een paar onvergetelijke shows gespeeld", verklaart Grootaerts de keuze. De Kreuners, opgericht in 1978, scoorde in de jaren tachtig en negentig grote hits met nummers als 'Zij heeft stijl', 'Maak me wakker', 'Verliefd op Chris Lomme', 'Nee oh nee' en 'Ik wil je'. In april mogen de fans zich nog verwachten aan een boek over De Kreuners en een live-cd met opnames van de laatste jaren. (DB)