Liever één playlist? Check dan de Spotifyplaylist van onze Top 50, hier of onderaan dit stuk.

1 Childish Gambino -- This Is America

Geen enkele andere artiest maakte het voorbije jaar zo'n impact met één enkele song. De single met de beste timing, de beste videoclip en de meest gelaagde boodschap.

2 Kali Uchis ft. Bootsy Collins & Tyler, the Creator -- After the Storm

Na regen komt zonneschijn, die premisse leek de Colombiaanse Uchis met After the Storm, verschenen in januari, uit te dragen. Een tijdloze zomersingle pur sang.

3 Rosalía -- Malamente (Cap. 1: Augurio)

Met haar eerste single uit het uitstekende album El mal querer dropte de jonge Catalaanse Rosalía Vila Tobella een bommetje. Flamenco zal nooit meer hetzelfde klinken.

4 Anderson Paak -- Bubblin

De grote afwezige op zijn album Oxnard, deze Hitchcock meets Outkast goes trap-single, waarmee Paak zich van een andere, eens minder breed lachende kant liet zien.

5 Kadhja Bonet -- Mother Maybe

Soulsister Kadhja Bonet legt al haar talenten op tafel: zowel de blazersarrangementen als het pittige drumritme schreef en speelde ze zelf, en ook vocaal haalt ze het onderste uit de kan.

6 Amber Mark -- Love Me Right

Is de nieuwe Sade opgestaan? Love Me Right is in elk geval uit het juiste hout gesneden: een zwoele oorwurm die knipoogt naar de slow jams van de eighties en nineties, en een verslavend refrein.

7 Channel Tres -- Jet Black

Uit dezelfde productiestal die ons eerder Shamir en Yaeji schonk: slome, soulvolle hiphouse uit Californië, die een traag woekerend brandje sticht op de dansvloer. Lekkerrrrrr.

8 Kamasi Washington -- Fists of Fury

Of hoe de huidige keizer van de jazz niet bang is om ver buiten de lijntjes te kleuren. Het themamuziekje van een Bruce Lee-film transformeren tot een kosmische jam? Hats off to Kamasi.

9 Jay Rock, Kendrick Lamar, Future & James Blake -- King's Dead

Een all-star cast die elkaar nu eens niet doet struikelen. Jay Rock mag de hoofdrol spelen, maar Lamar, Blake en Future schitteren in de marge. Black Panther: de soundtrack was beter dan de film.

10 Parquet Courts - Almost Had to Start a Fight / In and Out of Patience

Hij mag dan opgesplitst zijn in twee delen, toch is deze single van Parquet Courts de perfecte punkrocksong: drie minuten en veertien seconden gal spuwen.

11. Lizzo - Boys

12. Baloji - Bipolair - Les Noirs

13. Sons of Kemet - My Queen Is Harriet Tubman

14. Moses Sumney - Rank & File

15. Jessica Pratt - This Time Around

16. Chance The Rapper - 65th & Ingleside

17. Trixie Whitley - Heartbeat

18. Dej Loaf & Leon Bridges - Liberated

19. Charlotte Adigéry - Paténipat

20. LoneLady - Little Fugue


21. The Internet - Roll (Burbank Funk)

22. Dirty Projectors - Break-Thru

23. Natalie Prass - Short Court Style

24. Phosphorescent - New Birth In New England

25. Father John Misty - Disappointing Diamonds Are The Rarest Of Them All

26. Twin Shadow - Little Women

27. Empress Off - Trust Me Baby

28. Janelle Monáe - Make Me Feel

29. Swamp Dogg - Lonely

30. Zwangere Guy - Gorik, Pt. 1

31. Tommy Genesis - Lucky

32. Brockhampton - 1999 Wildfire

33. Valee & Jeremih - Womp Womp

34. Ari Lennox - 40 Shades Of Choke

35. Julia Holter - I Shall Love 2

36. Madison McFerrin - Insane

37. Ryley Walker - Telluride Speed

38. Sandro Perri - In Another Life

39. Frank Ocean - Moon River

40. Flohio - Ten More Rounds

41. Tristan - Frank

42. Joan As Policewoman - Steed (For Jean Genet)

43. Yaeji - One More

44. DJ Taye - Trippin'

45. Ruthven - Hypothalamus

46. Rustin Man - Vanishing Heart

47. Panda Bear - Dolphin

48. STADT - Nothing Twice

49. Andy Jenkins - Genuine Heart

50. Karen O & Danger Mouse - Lux Prima

Check hieronder de hele Singles Top 50.

Geen enkele andere artiest maakte het voorbije jaar zo'n impact met één enkele song. De single met de beste timing, de beste videoclip en de meest gelaagde boodschap.Na regen komt zonneschijn, die premisse leek de Colombiaanse Uchis met After the Storm, verschenen in januari, uit te dragen. Een tijdloze zomersingle pur sang.Met haar eerste single uit het uitstekende album El mal querer dropte de jonge Catalaanse Rosalía Vila Tobella een bommetje. Flamenco zal nooit meer hetzelfde klinken. De grote afwezige op zijn album Oxnard, deze Hitchcock meets Outkast goes trap-single, waarmee Paak zich van een andere, eens minder breed lachende kant liet zien.Soulsister Kadhja Bonet legt al haar talenten op tafel: zowel de blazersarrangementen als het pittige drumritme schreef en speelde ze zelf, en ook vocaal haalt ze het onderste uit de kan.Is de nieuwe Sade opgestaan? Love Me Right is in elk geval uit het juiste hout gesneden: een zwoele oorwurm die knipoogt naar de slow jams van de eighties en nineties, en een verslavend refrein.Uit dezelfde productiestal die ons eerder Shamir en Yaeji schonk: slome, soulvolle hiphouse uit Californië, die een traag woekerend brandje sticht op de dansvloer. Lekkerrrrrr.Of hoe de huidige keizer van de jazz niet bang is om ver buiten de lijntjes te kleuren. Het themamuziekje van een Bruce Lee-film transformeren tot een kosmische jam? Hats off to Kamasi. Een all-star cast die elkaar nu eens niet doet struikelen. Jay Rock mag de hoofdrol spelen, maar Lamar, Blake en Future schitteren in de marge. Black Panther: de soundtrack was beter dan de film.Hij mag dan opgesplitst zijn in twee delen, toch is deze single van Parquet Courts de perfecte punkrocksong: drie minuten en veertien seconden gal spuwen.