Etta James werd op 25 januari 1938 in Los Angeles geboren als dochter van een veertienjarig meisje en een onbekende vader. Reeds op zeer jonge leeftijd begon ze gospel te zingen.

Het was de blanke R&B-pionier John Otis (deze week overleden) die haar op 14-jarige leeftijd ontdekte en lanceerde. Het nummer 'At Last' maakte haar in één klap wereldberoemd. De zwarte zangeres is vooral bekend van de hits 'I'd rather go blind' en 'I just wanna make love to you'. Ze won in totaal 6 Grammy Awards, 17 Blues Music Awards en een Lifetime Achievement Grammy in 2003.

Etta James werd geroemd om haar zangtechniek. Zij bracht in haar loopbaan 30 albums uit en 58 singles, en was van zowat alle muzikale markten thuis. James was een echt podiumbeest dat snel een heel publiek voor zich kon winnen en haar medemuzikanten vooruitstuwen.

In 2009 werd Beyoncé uitverkoren om 'At Last' te zingen tijdens Obama's presidentiële inwijdingsfeestje, iets waar James naar verluidt not very amused om was. (DB)

Etta James werd op 25 januari 1938 in Los Angeles geboren als dochter van een veertienjarig meisje en een onbekende vader. Reeds op zeer jonge leeftijd begon ze gospel te zingen. Het was de blanke R&B-pionier John Otis (deze week overleden) die haar op 14-jarige leeftijd ontdekte en lanceerde. Het nummer 'At Last' maakte haar in één klap wereldberoemd. De zwarte zangeres is vooral bekend van de hits 'I'd rather go blind' en 'I just wanna make love to you'. Ze won in totaal 6 Grammy Awards, 17 Blues Music Awards en een Lifetime Achievement Grammy in 2003.Etta James werd geroemd om haar zangtechniek. Zij bracht in haar loopbaan 30 albums uit en 58 singles, en was van zowat alle muzikale markten thuis. James was een echt podiumbeest dat snel een heel publiek voor zich kon winnen en haar medemuzikanten vooruitstuwen.In 2009 werd Beyoncé uitverkoren om 'At Last' te zingen tijdens Obama's presidentiële inwijdingsfeestje, iets waar James naar verluidt not very amused om was. (DB)