De beroemde single van de Britse zanger David Bowie 'Space Oddity' uit 1969 is in een kleurrijk kinderboek gegoten. De Canadese illustrator Andrew Kolb vond zijn inspiratie voor het boek in de lyrics van het nummer.'Heb je ooit al een nummer gehoord waarbij je direct beelden ziet?', opent Andrew Kolb op zijn website. 'David Bowie's klassieker is zo'n nummer voor mij. De tekst zorgt onmiddellijk voor levendige beelden, dus ik dacht Hey, laat ik er een kinderboek van maken!'

Net als in het originele nummer volgt het kinderboek het verhaal van Major Tom, een astronaut die niet meer naar de aarde kan terugkeren. Of het trieste verhaal zich uitstekend leent tot een kinderboek lijkt voor ons toch nog niet echt duidelijk. Maar mooi is het wel! Momenteel bestaat er nog geen fysieke versie van het boek, maar via deze link kan je het toch al gratis in pdf downloaden.

(NM)

De beroemde single van de Britse zanger David Bowie 'Space Oddity' uit 1969 is in een kleurrijk kinderboek gegoten. De Canadese illustrator Andrew Kolb vond zijn inspiratie voor het boek in de lyrics van het nummer.'Heb je ooit al een nummer gehoord waarbij je direct beelden ziet?', opent Andrew Kolb op zijn website. 'David Bowie's klassieker is zo'n nummer voor mij. De tekst zorgt onmiddellijk voor levendige beelden, dus ik dacht Hey, laat ik er een kinderboek van maken!' Net als in het originele nummer volgt het kinderboek het verhaal van Major Tom, een astronaut die niet meer naar de aarde kan terugkeren. Of het trieste verhaal zich uitstekend leent tot een kinderboek lijkt voor ons toch nog niet echt duidelijk. Maar mooi is het wel! Momenteel bestaat er nog geen fysieke versie van het boek, maar via deze link kan je het toch al gratis in pdf downloaden. (NM)