Danger Mouse en Daniele Luppi brengen na vijf jaar werk hun conceptalbum 'Rome' uit. Luppi en Burton keren op hun plaat terug naar de Italiaanse filmscène uit de jaren zestig en zeventig. Op de plaat zijn alleen vintage instrumenten te horen en van elektronica of geluidseffecten is geen sprake. Voor de vocals kan het duo rekenen op zowel Norah Jones als Jack White.

Het idee voor de plaat kwam er in 2004. Danger Mouse en Luppi slaagden erin muzikanten van originele de originele overlevende muzikanten van films als The Good, the Bad and the Ugly en Once Upon a Time in the West te herenigen. Elk nummer werd analoog opgenomen in de Forum Studios in Rome, een omgebouwde kerk.

Laurens DeBlock

Danger Mouse en Daniele Luppi brengen na vijf jaar werk hun conceptalbum 'Rome' uit. Luppi en Burton keren op hun plaat terug naar de Italiaanse filmscène uit de jaren zestig en zeventig. Op de plaat zijn alleen vintage instrumenten te horen en van elektronica of geluidseffecten is geen sprake. Voor de vocals kan het duo rekenen op zowel Norah Jones als Jack White. Het idee voor de plaat kwam er in 2004. Danger Mouse en Luppi slaagden erin muzikanten van originele de originele overlevende muzikanten van films als The Good, the Bad and the Ugly en Once Upon a Time in the West te herenigen. Elk nummer werd analoog opgenomen in de Forum Studios in Rome, een omgebouwde kerk.Laurens DeBlock