Hiphopicoon Kanye West heeft enkele opmerkelijke gasten weten te strikken voor zijn nieuwe plaat Yeezus. Zo werkte Daft Punk mee aan "drie of vier songs", en zijn Justin Vernon van Bon Iver en de Amerikaanse rapper Chief Keef te horen op het nummer Can't Handle My Liquor.

Topproducer Rick Rubin, bekend van zijn productiewerk voor Johnny Cash, Rage Against The Machine en recentelijk ook Black Sabbath, werd ingelijfd als 'uitvoerend producent'.

Onlangs haalde West met eerste single New Slaves een promostunt uit: wereldwijd werd de clip bij het nummer geprojecteerd tegen de muren van grote gebouwen, waaronder de Boekentoren en het Gravensteen in Gent.

Met Justin Vernon werkte Kanye West overigens in 2010 al samen aan de songs Lost in The World en Monster. En drie jaar eerder samplede hij Daft Punks Harder, Better, Faster, Stronger.

Hiphopicoon Kanye West heeft enkele opmerkelijke gasten weten te strikken voor zijn nieuwe plaat Yeezus. Zo werkte Daft Punk mee aan "drie of vier songs", en zijn Justin Vernon van Bon Iver en de Amerikaanse rapper Chief Keef te horen op het nummer Can't Handle My Liquor. Topproducer Rick Rubin, bekend van zijn productiewerk voor Johnny Cash, Rage Against The Machine en recentelijk ook Black Sabbath, werd ingelijfd als 'uitvoerend producent'. Onlangs haalde West met eerste single New Slaves een promostunt uit: wereldwijd werd de clip bij het nummer geprojecteerd tegen de muren van grote gebouwen, waaronder de Boekentoren en het Gravensteen in Gent. Met Justin Vernon werkte Kanye West overigens in 2010 al samen aan de songs Lost in The World en Monster. En drie jaar eerder samplede hij Daft Punks Harder, Better, Faster, Stronger.