De Van Acker Stichting werd opgericht ter ere van Achiel Van Acker, de gewezen eerste minister en kamervoorzitter die enkele jaren geleden nog werd uitgeroepen tot 'Bruggeling van de eeuw' en zijn zoon Frank Van Acker, de gewezen burgemeester van Brugge.

De stichting heeft doorheen de jaren verschillende belangrijke kunstenaars gehuldigd waaronder Louis-Paul Boon, Hugo Claus, Toots Thielemans en Jan Decleir. Zaterdag mocht de veelzijdige muzikale artiest Daan Stuyven de prijs in ontvangst nemen. (Belga)

De Van Acker Stichting werd opgericht ter ere van Achiel Van Acker, de gewezen eerste minister en kamervoorzitter die enkele jaren geleden nog werd uitgeroepen tot 'Bruggeling van de eeuw' en zijn zoon Frank Van Acker, de gewezen burgemeester van Brugge. De stichting heeft doorheen de jaren verschillende belangrijke kunstenaars gehuldigd waaronder Louis-Paul Boon, Hugo Claus, Toots Thielemans en Jan Decleir. Zaterdag mocht de veelzijdige muzikale artiest Daan Stuyven de prijs in ontvangst nemen. (Belga)