D'Angelo zal deze zomer niet optreden op Couleur Café. De zanger gelast zijn hele Europese tournee af wegens gezondheidsredenen. 'Spijtig nieuws', laat Couleur Café in een persbericht weten. 'We wensen hem veel beterschap en gaan nu op zoek naar een vervanger.'

D'Angelo brak door met Brown Sugar, zijn debuutplaat waarmee hij in één moeite door een soulrevival ontketende. 'Niemand heeft de laatste jaren gedaan voor de soul wat hij heeft gepresteerd', zei Will Michiels, beter bekend als TheColorGrey daar eind vorig jaar over in onze reeks over nieuwe classic albums. De laatste jaren - in 2014 bracht hij onverwacht de plaat Black Messiah uit - stond hij onder meer op Gent Jazz, op Les Ardentes en in Vorst Nationaal.

Ook zonder D'Angelo staan er heel wat fraaie artiesten op de affiche van Couleur Café 2018, zoals Gregory Porter, Ziggy Marley, Selah Sue, Angèle, Damso en Ibeyi. Kaarten voor het festival zijn nog steeds te koop. Tickets en info vindt u hier.

D'Angelo zal deze zomer niet optreden op Couleur Café. De zanger gelast zijn hele Europese tournee af wegens gezondheidsredenen. 'Spijtig nieuws', laat Couleur Café in een persbericht weten. 'We wensen hem veel beterschap en gaan nu op zoek naar een vervanger.' D'Angelo brak door met Brown Sugar, zijn debuutplaat waarmee hij in één moeite door een soulrevival ontketende. 'Niemand heeft de laatste jaren gedaan voor de soul wat hij heeft gepresteerd', zei Will Michiels, beter bekend als TheColorGrey daar eind vorig jaar over in onze reeks over nieuwe classic albums. De laatste jaren - in 2014 bracht hij onverwacht de plaat Black Messiah uit - stond hij onder meer op Gent Jazz, op Les Ardentes en in Vorst Nationaal. Ook zonder D'Angelo staan er heel wat fraaie artiesten op de affiche van Couleur Café 2018, zoals Gregory Porter, Ziggy Marley, Selah Sue, Angèle, Damso en Ibeyi. Kaarten voor het festival zijn nog steeds te koop. Tickets en info vindt u hier.