"Kinky Boots", een musical geschreven door de 59-jarige popzangeres Cyndi Lauper, is de grote winnaar geworden van de Tony Awards, de "Oscars" voor het theater. Laupers eerste
theaterstuk voor en op Broadway, ging in de Radio City Music Hall in New York aan de haal met zes begeerde Tony-beeldjes, waaronder de onderscheiding voor beste musical. "Kinky Boots" was in totaal twaalf maal genomineerd.

Ook de musicals "Pippin" en "Matilda", elk met vier onderscheidingen, en het beroemde toneelstuk " Who's afraid of Virginia Woolf?", met drie, deelden in de feestvreugde. De Tony voor het beste toneelstuk ging naar de komedie "Vanya and Sonia and Masha and Spike".

Hollywoodster Tom Hanks, daarentegen, bleef met lege handen achter. Hij was genomineerd voor zijn rol in "Lucky Guy", maar moest de duimen leggen voor collega Tracy Letts die iedereen van de planken speelde in "Virginia Woolf".

De Tony Awards werden dit jaar voor de 67ste keer uitgereikt. (Belga/DB)

"Kinky Boots", een musical geschreven door de 59-jarige popzangeres Cyndi Lauper, is de grote winnaar geworden van de Tony Awards, de "Oscars" voor het theater. Laupers eerste theaterstuk voor en op Broadway, ging in de Radio City Music Hall in New York aan de haal met zes begeerde Tony-beeldjes, waaronder de onderscheiding voor beste musical. "Kinky Boots" was in totaal twaalf maal genomineerd. Ook de musicals "Pippin" en "Matilda", elk met vier onderscheidingen, en het beroemde toneelstuk " Who's afraid of Virginia Woolf?", met drie, deelden in de feestvreugde. De Tony voor het beste toneelstuk ging naar de komedie "Vanya and Sonia and Masha and Spike". Hollywoodster Tom Hanks, daarentegen, bleef met lege handen achter. Hij was genomineerd voor zijn rol in "Lucky Guy", maar moest de duimen leggen voor collega Tracy Letts die iedereen van de planken speelde in "Virginia Woolf". De Tony Awards werden dit jaar voor de 67ste keer uitgereikt. (Belga/DB)