Voormalig Holedrummer Patty Schemel stelde in de club Public Assembly haar documentaire 'Hit So Hard' voor. Na de documentaire speelde ze een korte set met Eric Erlandson en Melissa Auf Der Maur: respectievelijk de leadgitarist en bassiste van Hole midden jaren negentig. Courtney Love daagde onverwachts op en speelde twee nummers met haar voormalige bandleden.

Live Through This

Hole bestond oorspronkelijk uit Courtney Love, Eric Erlandson, Jill Emery en Caroline Rue maar het was pas toen Melissa Auf Der Mauer en Patty Schemel de band vervoegden dat Hole succes kende. De twee laatstgenoemden maakten deel uit van de Holeformatie die de wereld rondreisde met de illustere Live Through This-tour. 'Live Through This' was het enige album waarmee de band zowel commercieel als kritiek succes kende.

Split

Eind jaren negentig viel Hole uit elkaar. Drie jaar geleden kondigde Courtney Love een reünie aan. Die reünie bleek uiteindelijk een veredeld soloproject van Love te zijn. De voormalige echtgenote van Kurt Cobain dumpte Erlandson, Auf Der Mauer en Schemel en nam een plaat op met twee andere muzikanten.

Reünie

Het is niet duidelijk of de verbroedering tussen Love en de andere Holeleden een definitieve reünie betekent. De beelden van de twee nummers die Love meespeelde in New York kan u in het onderstaande filmpje bekijken. (BW)

Voormalig Holedrummer Patty Schemel stelde in de club Public Assembly haar documentaire 'Hit So Hard' voor. Na de documentaire speelde ze een korte set met Eric Erlandson en Melissa Auf Der Maur: respectievelijk de leadgitarist en bassiste van Hole midden jaren negentig. Courtney Love daagde onverwachts op en speelde twee nummers met haar voormalige bandleden. Live Through This Hole bestond oorspronkelijk uit Courtney Love, Eric Erlandson, Jill Emery en Caroline Rue maar het was pas toen Melissa Auf Der Mauer en Patty Schemel de band vervoegden dat Hole succes kende. De twee laatstgenoemden maakten deel uit van de Holeformatie die de wereld rondreisde met de illustere Live Through This-tour. 'Live Through This' was het enige album waarmee de band zowel commercieel als kritiek succes kende. Split Eind jaren negentig viel Hole uit elkaar. Drie jaar geleden kondigde Courtney Love een reünie aan. Die reünie bleek uiteindelijk een veredeld soloproject van Love te zijn. De voormalige echtgenote van Kurt Cobain dumpte Erlandson, Auf Der Mauer en Schemel en nam een plaat op met twee andere muzikanten. Reünie Het is niet duidelijk of de verbroedering tussen Love en de andere Holeleden een definitieve reünie betekent. De beelden van de twee nummers die Love meespeelde in New York kan u in het onderstaande filmpje bekijken. (BW)