Amerikaanse Countrylegende Glen Campbell heeft definitief afscheid genomen van de muziekscène. Zondag 24 juni speelde hij zijn laatste concert in de Hollywood Bowl in Los Angeles. Dat deed hij omringd door familie en veel bekende vrienden.

De 76- jarige 'Rhinestone Cowboy' was al een tijdje bezig aan zijn afscheidstour. Die ondernam hij nadat verleden jaar rond deze tijd bekend werd dat hij aan Alzheimer lijdt.

Vorig jaar kwam zijn laatste album 'Ghost on the Canvas' uit. Hiervoor kreeg hij de hulp van velerlei artiesten zoals Paul Westerberg en Robert Pollard die beiden nieuwe nummers schreven. De stemmen van onder andere Billy Corgan en de Dandy Warhols vervolledigen het album.

Grammy Awards

Campbell won meerdere Grammy Awards. Die van de Lifetime Achievement mag het rijtje afsluiten.

Het laatste concert begon met een lang eerbetoon door enkelen van zijn bekende vrienden, waaronder Jackson Browne, Lucinda Williams en Kris Kristofferson. De live band bestond verder uit drie van zijn kinderen die respectievelijk de banjo, de gitaar en de drums bezetten. Dochter Ashley waagde zich zelfs aan een duet met haar vader.

In de allerlaatste single van Campbell blikt de man nostalgisch terug op een rijk gevuld leven. Nu kan hij wachten op 'A Better Place'. Hieronder te beluisteren. (CB)

Amerikaanse Countrylegende Glen Campbell heeft definitief afscheid genomen van de muziekscène. Zondag 24 juni speelde hij zijn laatste concert in de Hollywood Bowl in Los Angeles. Dat deed hij omringd door familie en veel bekende vrienden.De 76- jarige 'Rhinestone Cowboy' was al een tijdje bezig aan zijn afscheidstour. Die ondernam hij nadat verleden jaar rond deze tijd bekend werd dat hij aan Alzheimer lijdt. Vorig jaar kwam zijn laatste album 'Ghost on the Canvas' uit. Hiervoor kreeg hij de hulp van velerlei artiesten zoals Paul Westerberg en Robert Pollard die beiden nieuwe nummers schreven. De stemmen van onder andere Billy Corgan en de Dandy Warhols vervolledigen het album. Grammy AwardsCampbell won meerdere Grammy Awards. Die van de Lifetime Achievement mag het rijtje afsluiten. Het laatste concert begon met een lang eerbetoon door enkelen van zijn bekende vrienden, waaronder Jackson Browne, Lucinda Williams en Kris Kristofferson. De live band bestond verder uit drie van zijn kinderen die respectievelijk de banjo, de gitaar en de drums bezetten. Dochter Ashley waagde zich zelfs aan een duet met haar vader. In de allerlaatste single van Campbell blikt de man nostalgisch terug op een rijk gevuld leven. Nu kan hij wachten op 'A Better Place'. Hieronder te beluisteren. (CB)