Macklemore is in de hiphopwereld al langer bekend voor zijn geëngageerde teksten, maar brak bij het grote publiek door na zijn samenwerking met Ryan Lewis en hun hit 'Thrift Shop'. De Amerikaanse rapper wordt gezien als een vertegenwoordiger van een nieuwe generatie hiphoppers, die afstand nemen van de 'bling-bling' en seksistische clichés.

Nneka keert terug naar het Brusselse festival, na getourd te hebben met onder andere Lenny Kravitz en Nas & Damian Marley. De Duits-Nigeriaanse zangeres scoorde met 'Shining Star' haar bekendste hit tot nu toe.

De affiche wordt verder aangevuld met Jimmy Cliff, Calexico, Tarrus Riley en Wax Tailor. Het Brusselse festival gaat dit jaar door van 28 tot 30 juni op de terreinen van Tour & Taxis. Meer namen volgen binnenkort. (XVdL)

Macklemore & Ryan Lewis - Thrift Shop

Nneka - Shining Star

Macklemore is in de hiphopwereld al langer bekend voor zijn geëngageerde teksten, maar brak bij het grote publiek door na zijn samenwerking met Ryan Lewis en hun hit 'Thrift Shop'. De Amerikaanse rapper wordt gezien als een vertegenwoordiger van een nieuwe generatie hiphoppers, die afstand nemen van de 'bling-bling' en seksistische clichés. Nneka keert terug naar het Brusselse festival, na getourd te hebben met onder andere Lenny Kravitz en Nas & Damian Marley. De Duits-Nigeriaanse zangeres scoorde met 'Shining Star' haar bekendste hit tot nu toe. De affiche wordt verder aangevuld met Jimmy Cliff, Calexico, Tarrus Riley en Wax Tailor. Het Brusselse festival gaat dit jaar door van 28 tot 30 juni op de terreinen van Tour & Taxis. Meer namen volgen binnenkort. (XVdL) Macklemore & Ryan Lewis - Thrift Shop Nneka - Shining Star