De Poolse filmcomponist Wojchiech Kilar is overleden. Hij is vooral bekend van zijn muziek voor de film 'The Pianist' van Roman Polanski.

De componist Kilar stierf op 81-jarige leeftijd ten gevolge van een slepende ziekte. Hij werd bekend door zijn muziek voor de film 'The Pianist' van Roman Polanski. Voor deze muziek kreeg hij een César, dat is de hoogste Franse filmonderscheiding. In totaal schreef hij voor meer dan 180 films.

De Poolse filmcomponist Wojciech Kilar is overleden. Hij stierf zondag aan een slepende ziekte in de stad Katowice op 81-jarige leeftijd. Kilar,die tot de Poolse avant-garde gerekend mag worden, werd vooral beroemd met de muziekscore voor de film The Pianist van regisseur Roman Polanski. Hij schreef de muziek van meer dan 160 films, waaronder 'Bram Stoker's Dracula' van Francis Ford Coppola en 'The Portrait of a Lady' van Jane Campion.

De laatste jaren legde Kilar zich vooral toe op grote orkestwerken. Zijn 'September Symphonie' schreef hij ter herdenking van de terreuraanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. Hij ontving de hoogste staatsonderscheiding van de Republiek Polen, de Orde van de Witte Adelaar, in mei 2012. (Belga/LVR)

De Poolse filmcomponist Wojchiech Kilar is overleden. Hij is vooral bekend van zijn muziek voor de film 'The Pianist' van Roman Polanski. De componist Kilar stierf op 81-jarige leeftijd ten gevolge van een slepende ziekte. Hij werd bekend door zijn muziek voor de film 'The Pianist' van Roman Polanski. Voor deze muziek kreeg hij een César, dat is de hoogste Franse filmonderscheiding. In totaal schreef hij voor meer dan 180 films. De Poolse filmcomponist Wojciech Kilar is overleden. Hij stierf zondag aan een slepende ziekte in de stad Katowice op 81-jarige leeftijd. Kilar,die tot de Poolse avant-garde gerekend mag worden, werd vooral beroemd met de muziekscore voor de film The Pianist van regisseur Roman Polanski. Hij schreef de muziek van meer dan 160 films, waaronder 'Bram Stoker's Dracula' van Francis Ford Coppola en 'The Portrait of a Lady' van Jane Campion. De laatste jaren legde Kilar zich vooral toe op grote orkestwerken. Zijn 'September Symphonie' schreef hij ter herdenking van de terreuraanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. Hij ontving de hoogste staatsonderscheiding van de Republiek Polen, de Orde van de Witte Adelaar, in mei 2012. (Belga/LVR)