De kakelverse single 'Where Are We Now' van David Bowie was nét uit en er dook al een probleem op. The Official Charts Company, het bedrijf achter de Britse hitparade, wilde de single namelijk niet toelaten in hun hitlijsten omdat het gelinkt was aan een pre-order van het (verwachte) album 'The next day' van Bowie. Maar dit zou nu opgelost zijn, waardoor de single wél in de hitlijsten mag verschijnen en ongetwijfeld zal strijden voor een eerste plaats. Dat schrijft The Guardian.
De release van de nieuwe single 'Where Are We Now' van David Bowie blijft niet onopgemerkt. In Groot-Brittannië klom het nummer meteen naar de top van de iTunes-lijst en stootte daarmee popprinsesjes Rihanna en Taylor Swift van hun troon. Maar hoe goed het nummer ook mag scoren in iTunes, dit succes zou niet vertaald worden naar de reguliere charts. Dat schreef NME. Maar wat was dan precies het probleem?

Het nieuwe nummer was gelinkt aan het nieuwe album van de 66-jarige Bowie, dat uitkomt in maart. Zo krijg je het nieuwe nummer van David Bowie gratis bij de nieuwe CD. En officiële hitparades nemen nooit gratis muziek op in hun hitlijsten. Maar The Guardian schrijft nu dat het nieuwe nummer van Bowie wél in de hitlijsten zal verschijnen en hiervoor zal gekeken worden naar de downloads waarvoor mensen wél betalen. Waar het eerst nog onmogelijk leek om wel-betalers en 'gratis met de Cd' te onderscheiden, lijkt het er op dat ze hier toch iets op gevonden hebben waardoor Bowie nu toch mee kan strijden voor de eerste plaats in de hitlijsten.

Where Are We Now' kan Bowie's eerste nr.1 hit worden sinds 'Let's Dance' uit 1982. (LVR)

De kakelverse single 'Where Are We Now' van David Bowie was nét uit en er dook al een probleem op. The Official Charts Company, het bedrijf achter de Britse hitparade, wilde de single namelijk niet toelaten in hun hitlijsten omdat het gelinkt was aan een pre-order van het (verwachte) album 'The next day' van Bowie. Maar dit zou nu opgelost zijn, waardoor de single wél in de hitlijsten mag verschijnen en ongetwijfeld zal strijden voor een eerste plaats. Dat schrijft The Guardian. De release van de nieuwe single 'Where Are We Now' van David Bowie blijft niet onopgemerkt. In Groot-Brittannië klom het nummer meteen naar de top van de iTunes-lijst en stootte daarmee popprinsesjes Rihanna en Taylor Swift van hun troon. Maar hoe goed het nummer ook mag scoren in iTunes, dit succes zou niet vertaald worden naar de reguliere charts. Dat schreef NME. Maar wat was dan precies het probleem? Het nieuwe nummer was gelinkt aan het nieuwe album van de 66-jarige Bowie, dat uitkomt in maart. Zo krijg je het nieuwe nummer van David Bowie gratis bij de nieuwe CD. En officiële hitparades nemen nooit gratis muziek op in hun hitlijsten. Maar The Guardian schrijft nu dat het nieuwe nummer van Bowie wél in de hitlijsten zal verschijnen en hiervoor zal gekeken worden naar de downloads waarvoor mensen wél betalen. Waar het eerst nog onmogelijk leek om wel-betalers en 'gratis met de Cd' te onderscheiden, lijkt het er op dat ze hier toch iets op gevonden hebben waardoor Bowie nu toch mee kan strijden voor de eerste plaats in de hitlijsten. Where Are We Now' kan Bowie's eerste nr.1 hit worden sinds 'Let's Dance' uit 1982. (LVR)