'A Head Full of Dreams' is opgenomen in Los Angeles en Londen en ontstond via een creatieve kruisbestuiving met andere muzikale artiesten zoals Beyoncé, Noel Gallagher en Tove Lo. Het lijkt er wel op dat de band er voorlopig even genoeg van heeft: ze willen wereldwijd gaan touren, maar lassen eerst een drie jaar durende pauze in.

"Het is ons zevende album, en wij bekijken het zoals J.K. Rowlings laatste Harry Potter boek. Ik ontken niet dat er iets anders komt, maar het vormt wel het slot van een mooi verhaal", verklaarde Chris Martin tijdens een interview met de BBC vorig jaar. Martin is al bijna twintig jaar de frontman van de band.

Na zes platen is het grootste wapenfeit van de Brits-alternatieve rockband hoogstwaarschijnlijk hun tweede album 'A Rush of Blood to the Head' in 2002. Toch sierden eigenlijk alle vorige Coldplay-albums steevast de Britse hitlijsten: neem nu het zesde album 'Ghost Stories', dat ongeveer het vierde best verkochte album werd in 2014 met een oplage van 3,7 miljoen kopieën.

De eerste nieuwe single van het album 'A Head Full of Dreams' heet 'Adventure of a Lifetime' en is nu alvast te beluisteren op Youtube. (EVH)

A Head Full of Dreams:

01 A Head Full Of Dreams

02 Birds

03 Hymn For The Weekend

04 Everglow

05 Adventure Of A Lifetime

06 Fun

07 Kaleidoscope

08 Army Of One

09 Amazing Day

10 Colour Spectrum

11 Up&Up

'A Head Full of Dreams' is opgenomen in Los Angeles en Londen en ontstond via een creatieve kruisbestuiving met andere muzikale artiesten zoals Beyoncé, Noel Gallagher en Tove Lo. Het lijkt er wel op dat de band er voorlopig even genoeg van heeft: ze willen wereldwijd gaan touren, maar lassen eerst een drie jaar durende pauze in. "Het is ons zevende album, en wij bekijken het zoals J.K. Rowlings laatste Harry Potter boek. Ik ontken niet dat er iets anders komt, maar het vormt wel het slot van een mooi verhaal", verklaarde Chris Martin tijdens een interview met de BBC vorig jaar. Martin is al bijna twintig jaar de frontman van de band. Na zes platen is het grootste wapenfeit van de Brits-alternatieve rockband hoogstwaarschijnlijk hun tweede album 'A Rush of Blood to the Head' in 2002. Toch sierden eigenlijk alle vorige Coldplay-albums steevast de Britse hitlijsten: neem nu het zesde album 'Ghost Stories', dat ongeveer het vierde best verkochte album werd in 2014 met een oplage van 3,7 miljoen kopieën. De eerste nieuwe single van het album 'A Head Full of Dreams' heet 'Adventure of a Lifetime' en is nu alvast te beluisteren op Youtube. (EVH)