Rock-'n-roll heeft vele vaders, maar Chuck Berry is er zeker een van. Met nummers als Maybellene en Johnny B. Goode herwerkte de man achter de duckwalk de bluesschema's van zijn helden John Lee Hooker en Muddy Waters in zijn unieke stijl. Zelf had hij dan weer een enorme invloed op onder andere The Rolling Stones en The Beatles. De eerste band coverde Berry's Come On als eerste plaatje, de Fab Four heeft volgens de legende You Can't Catch Me gejat om er Come Together van te maken.

Nu brengt Berry nog één plaat uit vol nieuwe nummers, Chuck. Die draagt hij op aan zijn vrouw Themetta. Het wordt zijn eerste plaat sinds Rock It uit 1979 en zijn 19de studioalbum. Op de payroll staan ook twee kinderen van het icoon: gitarist Charles Berry Jr. en mondharmonicaspeler Ingrid Berry.

Volgend jaar komt Chuck uit bij Dualtone. Volgens Paul Roper, baas van de platenfirma, kan het nieuwe album naast zijn beste werk staan en bevestigt het Berry nog meer als 'een van de grote iconen van de rock-'n-roll'. (JVL)

Rock-'n-roll heeft vele vaders, maar Chuck Berry is er zeker een van. Met nummers als Maybellene en Johnny B. Goode herwerkte de man achter de duckwalk de bluesschema's van zijn helden John Lee Hooker en Muddy Waters in zijn unieke stijl. Zelf had hij dan weer een enorme invloed op onder andere The Rolling Stones en The Beatles. De eerste band coverde Berry's Come On als eerste plaatje, de Fab Four heeft volgens de legende You Can't Catch Me gejat om er Come Together van te maken.Nu brengt Berry nog één plaat uit vol nieuwe nummers, Chuck. Die draagt hij op aan zijn vrouw Themetta. Het wordt zijn eerste plaat sinds Rock It uit 1979 en zijn 19de studioalbum. Op de payroll staan ook twee kinderen van het icoon: gitarist Charles Berry Jr. en mondharmonicaspeler Ingrid Berry. Volgend jaar komt Chuck uit bij Dualtone. Volgens Paul Roper, baas van de platenfirma, kan het nieuwe album naast zijn beste werk staan en bevestigt het Berry nog meer als 'een van de grote iconen van de rock-'n-roll'. (JVL)