Channel Zero heeft de nieuwe song 'Angel', dat de metalband bracht als eerbetoon aan de overleden drummer Phil Baheux tijdens het Brussels Summer festival, online gezet.

'De muziek van dat nummer gaat al langer mee, maar we hadden net de tekst afgewerkt', zei gitarist Mikey Doling. 'Na de dood van Phil realiseerden we ons dat het de situatie perfect beschreef.'

'Hij heeft de tekst vrijdag nog gehoord. Het is absurd om de dag nadien zoiets mee te maken', aldus frontman Franky De Smet-Van Damme.

Phil Baheux overleed op zaterdag 10 augustus aan een aderbreuk. Channel Zero schrapte noodgedwongen alle concerten in hun agenda, maar koos voor het Brussels Summer Festival om een kort, akoestisch afscheidsoptreden voor hun vriend te organiseren. (DB)

Channel Zero heeft de nieuwe song 'Angel', dat de metalband bracht als eerbetoon aan de overleden drummer Phil Baheux tijdens het Brussels Summer festival, online gezet. 'De muziek van dat nummer gaat al langer mee, maar we hadden net de tekst afgewerkt', zei gitarist Mikey Doling. 'Na de dood van Phil realiseerden we ons dat het de situatie perfect beschreef.''Hij heeft de tekst vrijdag nog gehoord. Het is absurd om de dag nadien zoiets mee te maken', aldus frontman Franky De Smet-Van Damme. Phil Baheux overleed op zaterdag 10 augustus aan een aderbreuk. Channel Zero schrapte noodgedwongen alle concerten in hun agenda, maar koos voor het Brussels Summer Festival om een kort, akoestisch afscheidsoptreden voor hun vriend te organiseren. (DB)