Best Coast *** Crazy For You

Indierock

Wichita / COOP

The Beach Boys iets van vijftig jaar geleden? Brian Wilson een relict van lang vervlogen tijden? Teksten over California girls nog hooguit opwindend als bedliteratuur voor verwaaide zestigers met een nektapijt? We dachten het niet! Eerder dit jaar gaven Harlem en The Drums al aan uit welke richting de muzikale wind dit seizoen zou komen waaien en nu - op het topje van de zomer - dient zich een groep aan, Best Coast, wiens naam slechts één letter van het antwoord verschilt. We hoeven het toch niet helemáál voor u uit te spellen?

Mocht u er nu nóg aan twijfelen of meerstemmige west coast pop weer helemaal en vogue is, leen uw oor dan zeker aan Crazy For You op hun gelijknamige debuut. De oe-oe-oe's hebben voorwaar iets weg van die in Let's Not Fall Apart van Broken Glass Heroes, het ook al royaal met zonlicht beschenen project van Pascal Deweze en Tim Vanhamel. We rest our case.

Maar Best Coast dus: dat is de nom de plume van frontvrouwe Bethany Cosentino, die tijdens een trip naar New York zo hevig terugverlangde naar de Californische zon, dat ze er van de weeromstuit een muzikale ode aan heeft geschreven. Crazy For You druipt nog na van de gulzige duik die het heeft genomen in de rijke geschiedenis van surfpop en girl groups, maar ademt ook de wazige fuzzrock van The Raveonettes minus de drammerige gitaren, de guitige garagerock van Blood Red Shoes minus de grunge-invloeden en de kauwgumballenromantiek van Dum Dum Girls zonder de plastieken refreinen.

Thurston Moore en Bill Murray zijn al fan. Catch that wave!

Vincent Byloo

The Beach Boys iets van vijftig jaar geleden? Brian Wilson een relict van lang vervlogen tijden? Teksten over California girls nog hooguit opwindend als bedliteratuur voor verwaaide zestigers met een nektapijt? We dachten het niet! Eerder dit jaar gaven Harlem en The Drums al aan uit welke richting de muzikale wind dit seizoen zou komen waaien en nu - op het topje van de zomer - dient zich een groep aan, Best Coast, wiens naam slechts één letter van het antwoord verschilt. We hoeven het toch niet helemáál voor u uit te spellen? Mocht u er nu nóg aan twijfelen of meerstemmige west coast pop weer helemaal en vogue is, leen uw oor dan zeker aan Crazy For You op hun gelijknamige debuut. De oe-oe-oe's hebben voorwaar iets weg van die in Let's Not Fall Apart van Broken Glass Heroes, het ook al royaal met zonlicht beschenen project van Pascal Deweze en Tim Vanhamel. We rest our case. Maar Best Coast dus: dat is de nom de plume van frontvrouwe Bethany Cosentino, die tijdens een trip naar New York zo hevig terugverlangde naar de Californische zon, dat ze er van de weeromstuit een muzikale ode aan heeft geschreven. Crazy For You druipt nog na van de gulzige duik die het heeft genomen in de rijke geschiedenis van surfpop en girl groups, maar ademt ook de wazige fuzzrock van The Raveonettes minus de drammerige gitaren, de guitige garagerock van Blood Red Shoes minus de grunge-invloeden en de kauwgumballenromantiek van Dum Dum Girls zonder de plastieken refreinen. Thurston Moore en Bill Murray zijn al fan. Catch that wave! Vincent Byloo