Het festival vindt plaats in het kader van Europe By People, de culturele organisatie die Nederland opstartte omdat het nog tot 30 juni voorzitter is van de Raad van de Europese Unie. De line-up is gevarieerd: een mix van jonge en bekende talenten, van hiphop tot pop en elektronische muziek. Het publiek krijgt zo de kans om artiesten uit een ander land te ontdekken.

Zaterdag mag Jungle By Night de de spits afbijten. De negenkoppige groep uit Amsterdam mengt afrobeat, jazz, funk en soul met elektronische invloeden. Op het podium van onder andere Cactusfestival 2014 lieten ze hun kunnen al zien aan het Belgische publiek. Hun vierde plaat The Traveller is net uit.

Vervolgens is Jameszoo aan de beurt. De jonge Nederlander brengt experimentele jazz, beïnvloed door de elektronische muziek van de late jaren '90. Er zijn ook invloeden uit hiphop, soul en zelfs Braziliaanse samba te horen in zijn muziek. Het nieuwe album Fool is uit sinds 17 mei.

Na de elektronische muziek staat een Caribisch feestje op het programma. De songs van Glenn de Randamie aka Typhoon, u kent hem mogelijk van zijn samenwerking met Jef Neve, verenigen Caribische dansmuziek, jazz en soul met straffe teksten. Met zijn tweede album Lobi Da Basi - Surinaams voor 'liefde is de baas' - zet hij de verovering van België in.

Het volgende duo is nog relatief onbekend in België en staat ook in Nederland op de rand van de doorbraak: Weval brengt elektronische muziek met opzwepende ritmische melodieën. De langverwachte debuutplaat verschijnt op 10 juni.

Met hun #OpgezwolleTotNu-tour zullen Rico & Sticks de AB volledig innemen. In Nederland zijn hun concerten steevast uitverkocht. Wat kan je verwachten? Rauwe hiphop met een krachtige beat.

De avond wordt afgesloten met traditionele muziek uit Curaçao en bakken energie van Kuenta i Tambu wat in het Papiamento zoveel betekent als 'verhalen en drums'.

Op zondag 29 mei staan Admiral Freebee, Coely, Woodie Smalls, STUFF, Brolin en Glints in de Melkweg in Amsterdam.

Een dagticket kost 19 euro. Meer informatie en tickets via Europe By People en AB.

(EL)

Het festival vindt plaats in het kader van Europe By People, de culturele organisatie die Nederland opstartte omdat het nog tot 30 juni voorzitter is van de Raad van de Europese Unie. De line-up is gevarieerd: een mix van jonge en bekende talenten, van hiphop tot pop en elektronische muziek. Het publiek krijgt zo de kans om artiesten uit een ander land te ontdekken. Zaterdag mag Jungle By Night de de spits afbijten. De negenkoppige groep uit Amsterdam mengt afrobeat, jazz, funk en soul met elektronische invloeden. Op het podium van onder andere Cactusfestival 2014 lieten ze hun kunnen al zien aan het Belgische publiek. Hun vierde plaat The Traveller is net uit.Vervolgens is Jameszoo aan de beurt. De jonge Nederlander brengt experimentele jazz, beïnvloed door de elektronische muziek van de late jaren '90. Er zijn ook invloeden uit hiphop, soul en zelfs Braziliaanse samba te horen in zijn muziek. Het nieuwe album Fool is uit sinds 17 mei. Na de elektronische muziek staat een Caribisch feestje op het programma. De songs van Glenn de Randamie aka Typhoon, u kent hem mogelijk van zijn samenwerking met Jef Neve, verenigen Caribische dansmuziek, jazz en soul met straffe teksten. Met zijn tweede album Lobi Da Basi - Surinaams voor 'liefde is de baas' - zet hij de verovering van België in.Het volgende duo is nog relatief onbekend in België en staat ook in Nederland op de rand van de doorbraak: Weval brengt elektronische muziek met opzwepende ritmische melodieën. De langverwachte debuutplaat verschijnt op 10 juni. Met hun #OpgezwolleTotNu-tour zullen Rico & Sticks de AB volledig innemen. In Nederland zijn hun concerten steevast uitverkocht. Wat kan je verwachten? Rauwe hiphop met een krachtige beat. De avond wordt afgesloten met traditionele muziek uit Curaçao en bakken energie van Kuenta i Tambu wat in het Papiamento zoveel betekent als 'verhalen en drums'. Op zondag 29 mei staan Admiral Freebee, Coely, Woodie Smalls, STUFF, Brolin en Glints in de Melkweg in Amsterdam. Een dagticket kost 19 euro. Meer informatie en tickets via Europe By People en AB. (EL)