Op een festival in Brentwood maakte Bob Geldof, leadzanger van de Boomtown Rats, zijn toeschouwers erop attent dat ze "f*cking Primark kleren dragen" op een rock and roll festival. Hij droeg tenminste een "vest van vals slangenleer". Hij vloekte er bovendien op los op wat nochtans een familie-vriendelijk festival was en stopte na het eerste liedje om het festival als "saai en tam" te beschrijven.

Geldofs opmerkingen werden al snel op boegeroep ontvangen, waarop de zanger ook een antwoord klaar had: "Waarom dat boegeroep? We zijn in f*cking Brexit land hier jongens. Ja, wij zijn Iers, wij zitten nog steeds in Europa". Het was al langer geweten dat de Ierse punker tegen de Brexit was. Op 15 Juni deed hij onder andere actief mee in een anti-Brexit campagne op de Thames waar hij bovendien ook niet zuinig was met zijn scheldwoorden.

Veel fans waren ontzet na de tirade van Geldof. Enkele honderden verlieten het festival vroegtijdig en sommigen gingen achteraf op twitter om hun ongenoegen over Geldofs uitspraken kenbaar te maken.

(KB)

Op een festival in Brentwood maakte Bob Geldof, leadzanger van de Boomtown Rats, zijn toeschouwers erop attent dat ze "f*cking Primark kleren dragen" op een rock and roll festival. Hij droeg tenminste een "vest van vals slangenleer". Hij vloekte er bovendien op los op wat nochtans een familie-vriendelijk festival was en stopte na het eerste liedje om het festival als "saai en tam" te beschrijven.Geldofs opmerkingen werden al snel op boegeroep ontvangen, waarop de zanger ook een antwoord klaar had: "Waarom dat boegeroep? We zijn in f*cking Brexit land hier jongens. Ja, wij zijn Iers, wij zitten nog steeds in Europa". Het was al langer geweten dat de Ierse punker tegen de Brexit was. Op 15 Juni deed hij onder andere actief mee in een anti-Brexit campagne op de Thames waar hij bovendien ook niet zuinig was met zijn scheldwoorden. Veel fans waren ontzet na de tirade van Geldof. Enkele honderden verlieten het festival vroegtijdig en sommigen gingen achteraf op twitter om hun ongenoegen over Geldofs uitspraken kenbaar te maken. (KB)