Deze zomer doet hij met Blur nog een hele rist festivals aan - de passage van de Britpoppers op Primavera in Barcelona was volgens onze man ter plaatse nogal indrukwekkend -, maar daarna richt Damon Albarn (ook bekend van Gorillaz) zich op een soloalbum. Dat onthulde hij in het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. Een releasedatum is nog niet bekend.

Albarn blikte zijn soloplaat in onder begeleiding van Richard Russel, de baas van platenfirma XL Recordings met wie hij vorig ook samenwerkte aan de laatste worp van soulveteraan Bobby Womack.

'Een soloplaat maken kan een ramp zijn. Daarom wilde ik een producer aan mijn zijde hebben, zodat die verantwoordelijkheid niet op mijn schouders kwam te liggen', verklaarde Albarn tegenover Rolling Stone. Damon Albarn schreef de songs, Richard Russel zorgde voor de ritmes. Het resultaat wordt een kruisbestuiving tussen soul en folk, zei Albarn.

Het is eigenlijk niet het eerste solo-uitstapje van de bezige Brit van Blur. Vorig jaar voorzag hij zijn hoogsteigen folkopera Dr. Dee uit 2011 al van een soundtrack, met oud-Engelse koorzangen en moderne West-Afrikaanse geluiden.

Bekijk hier een live-opvoering van 'The Marvelous Dream' door Damon Albarn, uit Dr. Dee:

Deze zomer doet hij met Blur nog een hele rist festivals aan - de passage van de Britpoppers op Primavera in Barcelona was volgens onze man ter plaatse nogal indrukwekkend -, maar daarna richt Damon Albarn (ook bekend van Gorillaz) zich op een soloalbum. Dat onthulde hij in het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. Een releasedatum is nog niet bekend. Albarn blikte zijn soloplaat in onder begeleiding van Richard Russel, de baas van platenfirma XL Recordings met wie hij vorig ook samenwerkte aan de laatste worp van soulveteraan Bobby Womack. 'Een soloplaat maken kan een ramp zijn. Daarom wilde ik een producer aan mijn zijde hebben, zodat die verantwoordelijkheid niet op mijn schouders kwam te liggen', verklaarde Albarn tegenover Rolling Stone. Damon Albarn schreef de songs, Richard Russel zorgde voor de ritmes. Het resultaat wordt een kruisbestuiving tussen soul en folk, zei Albarn.Het is eigenlijk niet het eerste solo-uitstapje van de bezige Brit van Blur. Vorig jaar voorzag hij zijn hoogsteigen folkopera Dr. Dee uit 2011 al van een soundtrack, met oud-Engelse koorzangen en moderne West-Afrikaanse geluiden. Bekijk hier een live-opvoering van 'The Marvelous Dream' door Damon Albarn, uit Dr. Dee: