Muziekmagazine Rolling Stone plaatste hem op nummer 43 in de rangschikking van beste gitaristen aller tijden. Elvis Costello wenste dat hij zo goed gitaar kon spelen als Sumlin. De man met de eeuwige Les Paul Goldtop zette zijn reis naar de eeuwige jachtvelden toch muzikaal in: hij speelde nog concerten tot vlak voor zijn dood.

Howlin' Wolf

Sumlin ontmoette Wolf in Chicago op vraag van het bluesicoon zelf. Hij speelde leadgitarist van Howlin' Wolf van 1954 tot aan diens dood in 1976. Het titelloze album van Howlin' Wolf is misschien wel het bekendste album waar Sumlin op meespeelt, maar de gitarist leerde net zo gemakkelijk andere nummers aan.

The Wolf Pack

De overblijvende leden van de band groepeerden zich na de dood van Wolf onder de naam The Wolf Pack. Samen bleven ze legendarische songs als Smokestack Lightning brengen.

Hubert Sumlin

Ook als solo-artiest was Sumlin erg productief. Tijdens zijn carrière speelde Sumlin samen met allerlei bekende gitaristen zoals Muddy Waters en Jimi Hendrix. Zijn laatste wapenfeit dateerde van 2004 wanneer hij het album About Them Shoes uitbracht. Daarop staan samenwerkingen met onder meer Eric Clapton en Keith Richards. (TG)

Muziekmagazine Rolling Stone plaatste hem op nummer 43 in de rangschikking van beste gitaristen aller tijden. Elvis Costello wenste dat hij zo goed gitaar kon spelen als Sumlin. De man met de eeuwige Les Paul Goldtop zette zijn reis naar de eeuwige jachtvelden toch muzikaal in: hij speelde nog concerten tot vlak voor zijn dood. Howlin' Wolf Sumlin ontmoette Wolf in Chicago op vraag van het bluesicoon zelf. Hij speelde leadgitarist van Howlin' Wolf van 1954 tot aan diens dood in 1976. Het titelloze album van Howlin' Wolf is misschien wel het bekendste album waar Sumlin op meespeelt, maar de gitarist leerde net zo gemakkelijk andere nummers aan. The Wolf Pack De overblijvende leden van de band groepeerden zich na de dood van Wolf onder de naam The Wolf Pack. Samen bleven ze legendarische songs als Smokestack Lightning brengen. Hubert Sumlin Ook als solo-artiest was Sumlin erg productief. Tijdens zijn carrière speelde Sumlin samen met allerlei bekende gitaristen zoals Muddy Waters en Jimi Hendrix. Zijn laatste wapenfeit dateerde van 2004 wanneer hij het album About Them Shoes uitbracht. Daarop staan samenwerkingen met onder meer Eric Clapton en Keith Richards. (TG)