Voor de plaat werkte de band samen met producer Dan Carey, bekend van o.a. Bat for Lashes en Hot Chip. 'Ratchet' is de lead track van de EP. De bijhorende clip is een staaltje van ongebreidelde fantasie van het Londense post-punkkwartet.

PauzeNa het festivalseizoen last de band weer een lange pauze in, hetgeen ze ook in 2009 gedaan hebben. Vier jaar later doken ze opnieuw op met het album 'Four'.

Dit keer houdt Bloc Party z'n instrumenten minstens zes maanden in de kast, al kan dat ook wat langer worden: "We stoppen misschien zelfs één of twee jaar. Zolang we rust nemen, gaat elk bandlid zijn eigen gang. Als iedereen met zijn eigen projecten bezig is, duurt het automatisch langer voordat de band bij elkaar komt", aldus gitarist Russell Lissack. (QSS)

Voor de plaat werkte de band samen met producer Dan Carey, bekend van o.a. Bat for Lashes en Hot Chip. 'Ratchet' is de lead track van de EP. De bijhorende clip is een staaltje van ongebreidelde fantasie van het Londense post-punkkwartet.PauzeNa het festivalseizoen last de band weer een lange pauze in, hetgeen ze ook in 2009 gedaan hebben. Vier jaar later doken ze opnieuw op met het album 'Four'. Dit keer houdt Bloc Party z'n instrumenten minstens zes maanden in de kast, al kan dat ook wat langer worden: "We stoppen misschien zelfs één of twee jaar. Zolang we rust nemen, gaat elk bandlid zijn eigen gang. Als iedereen met zijn eigen projecten bezig is, duurt het automatisch langer voordat de band bij elkaar komt", aldus gitarist Russell Lissack. (QSS)