De slachtoffers, zowel bezoekers als medewerkers, werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de buurt, maar kunnen ten laatste tegen zondag opnieuw naar huis.

Niemand raakte zwaargewond. De bliksem was in de nacht van vrijdag op zaterdag op verschillende plaatsen ingeslagen op het terrein van het legendarische muziekfestival Rock am Ring, zo melden de organisatoren en de politie. Dat gebeurde onder andere op een backstageterrein achter een van de podia en op een kampeerterrein. Daarop werd het festival tijdelijk onderbroken.

Festivalplanning gaat door

Intussen heeft organisator Marek Lieberberg laten weten dat de rest van het programma zal verlopen zoals gepland.

Rock am Ring loopt van 5 tot en met 7 juni. Dit jaar wordt het festival voor het eerst niet meer op de Nürburgring georganiseerd, maar in Mendig. (Belga/LP)

De slachtoffers, zowel bezoekers als medewerkers, werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de buurt, maar kunnen ten laatste tegen zondag opnieuw naar huis. Niemand raakte zwaargewond. De bliksem was in de nacht van vrijdag op zaterdag op verschillende plaatsen ingeslagen op het terrein van het legendarische muziekfestival Rock am Ring, zo melden de organisatoren en de politie. Dat gebeurde onder andere op een backstageterrein achter een van de podia en op een kampeerterrein. Daarop werd het festival tijdelijk onderbroken. Festivalplanning gaat doorIntussen heeft organisator Marek Lieberberg laten weten dat de rest van het programma zal verlopen zoals gepland. Rock am Ring loopt van 5 tot en met 7 juni. Dit jaar wordt het festival voor het eerst niet meer op de Nürburgring georganiseerd, maar in Mendig. (Belga/LP)