De 53-jarige muzikant uit Liverpool liep op 10 januari in Ierland zware hoofdverwondingen op en was sindsdien op de afdeling intensieve zorgen in behandeling. Volgens The Guardian was hij in een kunstmatige coma gebracht, zonder veel hoop op herstel.

Op zijn Facebookpagina stond aanvankelijk slechts een korte boodschap te lezen: "Colin Vearncombe. 26/5/1962 - 26/1/2016. You'll never walk alone", een verwijzing naar de hymne van voetbalclub Liverpool.

Black was vooral bekend van zijn hits "Sweetest Smile" en "Wonderful Life", die allebei dateren uit 1987.

Sindsdien was Black actief gebleven, maar zonder vergelijkbaar commercieel succes. De terugval in zijn carrière schreef hij toe aan problemen met de platenlabels.

(Belga/RR)

De 53-jarige muzikant uit Liverpool liep op 10 januari in Ierland zware hoofdverwondingen op en was sindsdien op de afdeling intensieve zorgen in behandeling. Volgens The Guardian was hij in een kunstmatige coma gebracht, zonder veel hoop op herstel. Op zijn Facebookpagina stond aanvankelijk slechts een korte boodschap te lezen: "Colin Vearncombe. 26/5/1962 - 26/1/2016. You'll never walk alone", een verwijzing naar de hymne van voetbalclub Liverpool.Black was vooral bekend van zijn hits "Sweetest Smile" en "Wonderful Life", die allebei dateren uit 1987.Sindsdien was Black actief gebleven, maar zonder vergelijkbaar commercieel succes. De terugval in zijn carrière schreef hij toe aan problemen met de platenlabels.(Belga/RR)