Samen met Heart of Iceland neemt de IJslandse zangeres de taak op zich om de woeste natuur van haar moederland te verdedigen. Zo wil ze niet alleen de plaatselijke bevolking wakker schudden, maar ook wereldwijde aandacht vragen voor het probleem.

'Er bestaan wetten die wilde dieren beschermen. Hetzelfde zou moeten bestaan voor onze natuur, maar dat is niet het geval. Momenteel zijn er meer dan vijftien plannen voor nieuwe energiecentrales en elektriciteitskabels in ons land, maar geen enkele 'laat de natuur met rust'-oproep. De natuur heeft geen advocaat die haar kan verdedigen.'

De zangeres bezingt de schoonheid van de natuur in haar land en betreurt de nieuwe plannen van de regering om geld te slaan uit de natuurparken en hen zo te verwoesten.

Op Facebook richtte Björk een pagina op, waar de IJslandse bevolking de komende elf dagen kan protesteren tegen de nieuwe energieplannen. Ook buitenlanders kunnen het protest steunen via heartoficeland.org.

(LP)

Samen met Heart of Iceland neemt de IJslandse zangeres de taak op zich om de woeste natuur van haar moederland te verdedigen. Zo wil ze niet alleen de plaatselijke bevolking wakker schudden, maar ook wereldwijde aandacht vragen voor het probleem. 'Er bestaan wetten die wilde dieren beschermen. Hetzelfde zou moeten bestaan voor onze natuur, maar dat is niet het geval. Momenteel zijn er meer dan vijftien plannen voor nieuwe energiecentrales en elektriciteitskabels in ons land, maar geen enkele 'laat de natuur met rust'-oproep. De natuur heeft geen advocaat die haar kan verdedigen.' De zangeres bezingt de schoonheid van de natuur in haar land en betreurt de nieuwe plannen van de regering om geld te slaan uit de natuurparken en hen zo te verwoesten. Op Facebook richtte Björk een pagina op, waar de IJslandse bevolking de komende elf dagen kan protesteren tegen de nieuwe energieplannen. Ook buitenlanders kunnen het protest steunen via heartoficeland.org. (LP)