Jewel Akens, de man die met de klassieker met 'Birds and the Bees' vertelde over de vogeltjes en de bijtjes, is op 79-jarige leeftijd overleden in Centinela Hospital Medical Center in Californië. De zanger onderging eerder een operatie aan zijn rug, maar overleed op 1 maart aan de complicaties van de ingreep. Dat meldde zijn weduwe Eddie Mae aan de Los Angeles Times. Het nieuws werd nu pas bekendgemaakt.

Akens, geboren in Texas in 1933, zong in verschillende groepen, waaronder The Medaillons, The Four Dots en the Turnarounds. Die laatste groep kreeg het nummer 'Birds and the Bees' aangeboden, maar niemand, behalve Akens, wilde er van weten. Hij nam het dan maar solo op. Met succes, want de single klom tot plaats 3 in de Billboard Top 100 Chart van 1965. Het nummer werd later nog door onder andere Dean Martin gecovered. (XVdL)

Jewel Akens, de man die met de klassieker met 'Birds and the Bees' vertelde over de vogeltjes en de bijtjes, is op 79-jarige leeftijd overleden in Centinela Hospital Medical Center in Californië. De zanger onderging eerder een operatie aan zijn rug, maar overleed op 1 maart aan de complicaties van de ingreep. Dat meldde zijn weduwe Eddie Mae aan de Los Angeles Times. Het nieuws werd nu pas bekendgemaakt. Akens, geboren in Texas in 1933, zong in verschillende groepen, waaronder The Medaillons, The Four Dots en the Turnarounds. Die laatste groep kreeg het nummer 'Birds and the Bees' aangeboden, maar niemand, behalve Akens, wilde er van weten. Hij nam het dan maar solo op. Met succes, want de single klom tot plaats 3 in de Billboard Top 100 Chart van 1965. Het nummer werd later nog door onder andere Dean Martin gecovered. (XVdL)