De 32-jarige Beyoncé is volgens "Forbes" de invloedrijkste persoonlijkheid van de amusementswereld. Het Amerikaans zakenmagazine maakte zijn "Celebrity-100" bekend. De topper van vorig jaar, de Amerikaanse queen van de talkshow, Oprah Winfrey (60), moet deze keer met de vierde plaats vrede nemen. De tweede stek was voor de basketbalprofspeler LeBron James (29), gevolgd door muziekproducent Dr. Dre (49) op plaats drie.

Het magazine maakt zijn lijst op naargelang het inkomen van de vedetten en hun populariteit in de media. Daartoe behoren televisieoptredens, frontpagina's van magazines en internet-aanwezigheid.

115 miljoen dollar

Beyoncé bracht tussen juni 2013 en 2014 met haar muziek, reclame-inkomsten en andere zaken naar schatting 115 miljoen dollar in het laatje. Haar echtgenoot, rapper Jay-Z (44), verdiende op de zesde plaats ook nog eens 60 miljoen dollar.

Ook de zangeressen Rihanna (26), Katy Perry (29) en acteur Robert Downey Jr. (49) raakten in de top tien. (Belga/DB)

De 32-jarige Beyoncé is volgens "Forbes" de invloedrijkste persoonlijkheid van de amusementswereld. Het Amerikaans zakenmagazine maakte zijn "Celebrity-100" bekend. De topper van vorig jaar, de Amerikaanse queen van de talkshow, Oprah Winfrey (60), moet deze keer met de vierde plaats vrede nemen. De tweede stek was voor de basketbalprofspeler LeBron James (29), gevolgd door muziekproducent Dr. Dre (49) op plaats drie. Het magazine maakt zijn lijst op naargelang het inkomen van de vedetten en hun populariteit in de media. Daartoe behoren televisieoptredens, frontpagina's van magazines en internet-aanwezigheid. 115 miljoen dollar Beyoncé bracht tussen juni 2013 en 2014 met haar muziek, reclame-inkomsten en andere zaken naar schatting 115 miljoen dollar in het laatje. Haar echtgenoot, rapper Jay-Z (44), verdiende op de zesde plaats ook nog eens 60 miljoen dollar. Ook de zangeressen Rihanna (26), Katy Perry (29) en acteur Robert Downey Jr. (49) raakten in de top tien. (Belga/DB)